CineLOVA Laat Zien “bingewatchen van Limburgse films”

Foto: HvdK Limburg

CineLOVA, L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg zorgen op 3 januari 2021 voor een dagvullend filmprogramma tijdens CineLOVA Laat Zien. Van zondagochtend negen uur tot middernacht, zendt L1 TV maar liefst 37 verschillende films (speelfilms, documentaires en vakantiefilms) van Limburgse amateurfilmers uit.Opnames bij CineLOVA met Kiki van Aubel.

CineLOVA Laat Zien

Jaarlijks produceren Limburgse amateurfilmers individueel en/of collectief tientallen reportages, documentaires en speelfilms. Deze films waren onder andere te zien tijdens de Limburgse Filmdagen in het Royal Theater in Heerlen maar verdienen een groter publiek. CineLOVA, het Limburgse platform voor non-professionele filmers, en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom ieder jaar een aantal films voor CineLOVA Laat Zien. Maar liefst acht van de films die getoond gaan worden zijn genomineerd voor het NOVA Filmfestival, het jaarlijkse landelijke amateurfilmfestival van Nederland, georganiseerd door de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA).

Diverse films
De 37 films van Limburgse makelij die op 3 januari aanstaande worden uitgezonden zijn speelfilms, documentaires en vakantiefilms. Zo is onder meer de documentaire ‘Niet zonder slag of stoot’ van Daniël Beckers te zien. Deze film werd bekroond met de laureaat voor beste film van de Limburgse Filmdagen. De film is een indringend portret van Xavier Köhlen, die op jonge leeftijd Europees kampioen karate werd. Hij behaalde in het boksen maar liefst vier maal de Nederlandse titel in de hoogste amateurklasse en is onlangs profbokser geworden. In deze film zien we zijn successen en het verlies van zijn eerste bokstrainer en beste vriend, John Huiveneers. Naast deze documentaire is de beste (korte) speelfilm van de Limburgse Filmdagen te zien, ‘Over mijn lijk’ van Ineke en Peter Brouwers. Deze speelfilm won tevens de prijs voor beste acteur en het beste camerawerk.
CineLOVA Laat Zien toont ook vakantiefilms zoals reisverslagen, documentaires en reportages van India, Gambië en Sicilië. Maar veelal geven de films een beeld van de eigen regio: van de Stadsweide in Roermond, het klooster in Wittem tot een beeldverslag van Donker Horst.

Uitzendschema met filmbeschrijvingen

Kijk voor meer informatie over CineLOVA Laat Zien, het uitzendschema van 3 januari en de filmbeschrijvingen op www.cinelova.nl/cinelova-laat-zien-2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen