Kerstmis 2020 bizar en mooi

Foto: Arend masius

2020 is voor velen een apart jaar geweest. Ook de kerstdagen hebben voor velen een ander tintje dit jaar. Voor sommigen maakt dat niks uit dat kerst anders gevierd moet worden, voor anderen is dit niet fijn. Weer anderen vieren de kerst, zoals zij dat goedvinden. De redactie van Roermond nieuws heeft alles in het werk gesteld om u het hele jaar door, onder de veranderde omstandigheden,van nieuws te voorzien.Wij danken al onze lezers voor het dagelijks lezen van onze berichten en hebben een paar leuke kerstwensen voor jullie.

Met Kerstmis vieren christenen de geboorte van Jezus Christus. Het woord Kerstmis is samengesteld, uit de woorden Kerst en Mis. Kerst verwijst naar Christus, omdat men de geboorte van Christus (de gezalfde) viert. Kerstenen betekent ook ‘christelijk maken’. Het woord mis verwijst naar de viering van de Eucharistie.

We beginnen met de wensen van Rob Hompe en Madeleine de Werd de trekkers van Roermond nieuws:

”Kerstmis is zolang we in ons hart weten, wat kerstmis zou moeten zijn”.


Ik wens iedereen mooie dagen, met liefde en aandacht voor elkaar maar ook voor de ander, die het nu, wellicht meer dan ooit nodig heeft. Voor 2021 wens ik iedereen liefde en gezondheid, en dat we mekaar ook weer fysiek mogen gaan ontmoeten, en we de warmte voor elkaar weer letterlijk mogen voelen.

Agnes Stijnen


”Iedereen wens ik ondanks de strenge maatregelen, toch een fijne- en gezellige kerst, ook voor diegene waarvoor kerst echt donkere dagen zijn vanwege het missen van geliefden of naasten. En natuurlijk voor 2021 veel geluk, vooral een goede gezondheid en ondanks de crisis toch gezelligheid toe en hopen op een jaar waarin we terug gaan naar ons oude normaal, iedereen weer op zijn plekje terug kan en we weer met elkaar kunnen knuffelen en gezelligheid weer tot de normale dingen van het leven behoort.

Peter Gehrkens


 ”Ik wens iedereen veel gezondheid”. Guus Rusing


”Ik wens iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar”. Leon Smeths


”Ik wens iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar in goede gezondheid, wees lief voor elkaar. Arend Masius


Veer winse uch 🤝

eine Zalige Kersmis. 🌟

Ut kaerske brandj

Veur diej luuj diej ut

moeilik hadde of höbbe.

Dré


Kerst 2020 staat voor de deur.

Voor velen(dit jaar) een feest van getreur.

Corona oprotten het is mooi geweest.

ik wens jullie een bezinningsvol kerstfeest.

Angela Hokstam

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen