Max in Ziggo eindejaarsinterview: ‘2020 was mijn beste seizoen tot nu toe’

Foto: Verstappen.nl

Olav Mol en Jack Plooij zijn afgelopen week naar Monaco afgereisd voor het eindejaarsinterview met Max Verstappen, dat op eerste Kerstdag op Ziggo Sport te zien was. In de één uur durende uitzending, werd allereerst teruggeblikt op de hooggespannen verwachtingen, die er voorafgaand aan het Formule 1-seizoen 2020 werden uitgesproken door Red Bull Racing.

“We hadden natuurlijk allemaal goede hoop. Ik had zelf zoiets van ‘we zien het wel’, maar het zag er natuurlijk wel allemaal positief uit”, aldus Max, die een verklaring geeft waarom Mercedes desondanks weer met een voorsprong aan het jaar begon. “Ze waren volgens mij getergd door het verschil in topsnelheid met Ferrari in het jaar ervoor. Ik denk dat ze overuren gemaakt hebben om dat in te lopen en daar waren wij bij Red Bull uiteindelijk de dupe van, denk ik. Je moet altijd positief zijn en iedereen bij Red Bull, ook op de fabriek, geeft er alles voor.”

Toch was er een moment waarop ook Max dacht dat het kampioenschap niet haalbaar zou zijn. Hij vertelt: “Na het eerste weekend dacht ik dat het gat wel groot was, maar toen hadden we ook wat problemen. De Grand Prix daarna was in de regen. In de derde wedstrijd zag je wel dat het gat erg groot was en dan weet je wel dat je dat nooit meer recht weet te trekken, zeker omdat alle races zo kort na elkaar plaatsvonden.”

Het jaar zou in Melbourne van start gaan, maar werd daar op het laatste moment vlak voor de vrije trainingen tot nader order uitgesteld, vanwege het coronavirus dat op dat moment wereldwijd om zich heen greep. “Ik begreep het wel. Er waren toen in de Formule 1-paddock natuurlijk ook nog helemaal geen maatregelen genomen. Ik vond het verstandig dat die Grand Prix werd geannuleerd.”

Toen het Formule 1-circus in juli weer van start ging, was dat in eerste instantie zonder publiek. Hoe zeer heb je alle oranje fans gemist? Max: “Dat was op sommige circuits meer dan op andere. Het was vooral de sfeer die ik gemist heb. Wat ik ook miste, waren de grote tv schermen naast de baan. Omdat er geen fans waren, stonden die er niet. Dus daar kon ik tijdens mijn race niet op kijken. Dat was eigenlijk een groot gemis.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/