Karl-Heinz Wassong burgemeester van Niederkrüchten en Rianne Donders burgemeester van Roermond leggen krans bij Monument Luzenkamp.

Foto: Joris van den Bergh

In verband met de beperkingen ten gevolge van de Corona pandemie heeft het Comité Voettocht helaas moeten besluiten dat deze voettocht dit jaar geen doorgang kon vinden.

Er werd toch bij het monument op de Luzenkamp bij de Nederlands-Duitse grensovergang Maalbroek/Elmpt op 30 december door burgemeester Karl-Heinz Wassong van Niederkrüchten en Rianne Donders van Roermond een krans gelegd ter nagedachtenis aan de dertien Roermondenaren en een Poolse dwangarbeider die in de nacht van 26 op 27 december 1944 door de Duitsers aldaar gefusilleerd werden en de bijna drieduizend Roermondse jongens en mannen die op 30 december 1944 gedeporteerd werden naar Duitsland en diegenen die de deportatie niet hebben overleefd.

Bijgaande foto’s van Joris van den Bergh geven een impressie van de sobere herdenking door beide burgemeesters en het comité voettocht vertegenwoordigd door Victor Cillekens en Renee Sarton.

Het monument Luzenkamp wordt het hele jaar voorzien van een brandende kaars door Roermondenaar Jan van den Akker.

Het monument bij de Heilig Hartkerk werd ook voorzien van een krans

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen