ANWB Fonds: aanleg verkeerstuin in Roermond mooiste project Limburg

 vlnr Peter Siewers, Annemarie Gerards en  Marga de Jager, directeur merk en leden ANWB. Op het beeldscherm de winnaar van Limburg.
vlnr Peter Siewers, Annemarie Gerards en Marga de Jager, directeur merk en leden ANWB. Op het beeldscherm de winnaar van Limburg.
Foto: ANWB
Het ANWB Fonds heeft de aanleg van een speciale verkeerstuin Kitskensberg voor kinderen in een wijk in Roermond uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Limburg. De initiatiefnemers ontvingen vandaag tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.
“Deze toekenning is geweldig. Het is een kers op de taart”, aldus Nicole Golsteijn van de Stichting Speeltuin Kitskensberg. Door de bijdrage wordt een speeltuin in Roermond uitgebreid met een zogenoemde verkeerstuin. Daarin worden allerlei verschillende verkeerssituaties nagebootst, zodat kinderen kunnen oefenen en later veilig zelfstandig de straat op kunnen.
Ook kinderen die visueel gehandicapt zijn kunnen er terecht. Zo komen er mini-stoplichten die de correcte geluidssignalen geven bij zowel groen als rood. Golsteijn: “We hebben als doel dat alle kinderen buiten moeten kunnen spelen en daarbij zoveel mogelijk leren en bewegen. Door deze bijdrage van het ANWB Fonds gaat dat lukken.”
Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.
De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. “Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. “Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we – door het recordaantal inzendingen en stemmers én door de kwaliteit van de inzendingen – dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar. ”
Wil je weten wie de andere winnaars zijn, kijk dan op anwb.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen