In verband met carnaval zijn er wijzigingen in de dienstverlening van de gemeente Roermond

Foto:

Sluiting gemeentelijke kantoren

De gemeentelijke kantoren zijn op maandag 15 februari en dinsdag 16 februari gesloten. Alleen voor aangifte van een geboorte of overlijden kunt u op deze dagen tussen 10.00 en 11.00 uur terecht bij de burgerlijke stand in het Stadskantoor, Kazerneplein 7.

Wijzigingen ophalen afval met carnaval

In verband met carnaval wijzigt het ophalen van huishoudelijk afval, plastic verpakkingsafval en oud papier. Kijk op uw Afvalwijzer (die u eind december in uw brievenbus ontvangen heeft),
op www.mijnafvalwijzer.nl of maak gebruik van de gratis afvalwijzer app.

Huishoudelijk afval

De ophaaldag van maandag 15 februari verschuift naar zaterdag 13 februari. In tegenstelling tot de afgelopen jaren wordt het afval wél opgehaald op carnavalsdinsdag 16 februari.

Oud papier

In de wijken Kapel en Muggenbroek wordt het oud papier opgehaald op donderdag 18 februari in plaats van dinsdag 16 februari. Op dinsdag 16 februari kan het oud papier naar de oud-papiercontainer op de parkeerplaats aan de Eindweg in Asselt worden gebracht. Dit wijzigt niet door carnaval.

Milieupark en Kringloopwarenhuis

  • Het milieupark is altijd gesloten op maandag en in verband met carnaval op dinsdag 16 februari.
  • Kringloopwarenhuis Het Goed is gesloten in verband met de regelgeving rondom het coronavirus. Kijk voor de actuele openingstijden van het inleverpunt aan de achterzijde van het kringloopwarenhuis op hun website.

Weekmarkt op carnavalszaterdag en aswoensdag

In verband met het afgelasten van alle carnavalsactiviteiten zullen de weekmarkten komende week onveranderd plaatsvinden in tegenstelling tot voorgaande jaren.

  • Zaterdagmarkt op de Markt in Roermond op 13 februari van 9.30 uur tot 16.00 uur met alleen levensmiddelen;
  • Woensdagmarkt op het Munsterplein op 17 februari van 9.30 uur tot 16.00 uur met alleen levensmiddelen.

Kom alleen naar de weekmarkt om boodschappen te doen, houd afstand van elkaar en betaal zo veel mogelijk met pin. Heeft u gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.

Carnavalskermis afgelast

De carnaval is ook ieder jaar het startschot voor het kermisseizoen. Roermond en Valkenswaard trappen normaal af met de jaarlijkse carnavalskermis. Zoals iedereen zal begrijpen kan deze kermis, gezien de huidige situatie rondom het coronavirus, niet doorgaan. Volgend jaar, op vrijdag 25 februari, verwelkomen we de carnavalskermis weer op het mooiste plein van Nederland, het Munsterplein!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen