Service Gilde Roermond: Word JIJ onze nieuwe coach……?

Foto: Service Gilde Roermond

Coach4you Roermond is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die tijd willen vrij maken om kinderen die moeilijkheden ondervinden bij de overstap van groep 8 Primair Onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs te ondersteunen. Hierbij gaat het niet om leertechnische ondersteuning bij de vakken, maar vooral om sociaal-emotionele begeleiding. Een coach biedt o.a. hulp bij het gestructureerd aanpakken van het huiswerk, bij het zich eigen maken van leerstof, bij het opbouwen van zelfvertrouwen.

De coach biedt een luisterend oor en bouwt een vertrouwensrelatie op met zijn/haar pupil.

De pupillen die hiervoor in aanmerking komen, worden door de leerkracht van groep 8 van de basisschool in samenspraak met de ouders aangemeld.

Van de coach verwachten we dat hij/zij gedurende het hele eerste schooljaar op het voortgezet onderwijs ondersteuning aan de leerling kan geven. De contacten vinden bij de pupil thuis plaats op basis van de afspraak die coach en pupil samen maken. Meestal is er wekelijks een uurtje contact.

ach wordt bijgestaan door enkele coördinatoren en de collega coaches. Tijdens een zestal bijeenkomsten per schooljaar wisselen de coaches ervaringen met elkaar uit om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. Samen met collega coaches kun je deelnemen aan landelijke of regionale scholingsactiviteiten.

We kijken al vooruit naar het nieuwe schooljaar. We verwachten dat juist nu in dit coronatijdperk meer kinderen onze hulp hard nodig hebben. Ondanks de beperkte mogelijkheden willen we klaar staan voor onze jeugdigen. Beeldbellen is bijvoorbeeld een mooi alternatief om contact te onderhouden

Coach4you is een landelijke organisatie die belangeloos helpt. Coach4you ontvangt voor het uitvoeren van haar taken waarderingssubsidie van de gemeente Roermond. De coaches ontvangen een kleine onkostenvergoeding.

Coach4you is een van de activiteiten van Service Gilde Roermond en Omstreken. Nieuwsgierig geworden en wil je juist NU je steentje bijdragen?

Wij vinden het fijn als je vrijblijvend contact opneemt met een van de coördinatoren:

Irene Snoeijs 06 55872396
Frank Heijkers 06 38961466
Paul Monod de Froideville 06 15868414
Marieke Kortenhorst 06 30399299

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen