Eerste Limburgs zorgcentrum in Roermondse wijk

Foto: Donderhof

Angela Hokstam – Medio 2022 zal er gestart worden, met de bouw van Donderhof, een woonzorgcentrum in Roermond, op de Donderberg. Het eerste Limburgse woonzorgcentrum wordt gebouwd, tegenover het winkelcentrum. Op 14 september tekenden Proteion, Wonen Limburg en de zorgondernemers Tülay Arslan en Wilma Wijts een intentieovereenkomst, om te komen tot de ontwikkeling van het woonzorgcentrum op het terrein aan de Kasteel Hornstraat en Donderbergweg. Wonen Limburg koopt deze locatie op van de gemeente Roermond.

Het centrum staat synoniem voor wonen en zorg. Op de begane grond komen 15 zorgstudio’s( voor mensen met dementie),15 zorgstudio’s( voor mensen met lichamelijke/ somatische klachten), huiskamers en multifunctionele ruimtes. Op zowel de 1e en de 2e verdieping worden 16 appartementen gebouwd.

Op maandag 1 maart is er een online informatiemoment, over de voortgang van het zorggebouw Donderhof gehouden. Omwonenden en geïnteresseerden waren van harte welkom, om deel te nemen hieraan. Wethouder Ferdinand Pleyte opende de online bijeenkomst. Hij zei dat het Wijk Ontwikkeling Plan (W.O.P) loopt vanaf 2012. Het doel van het plan is, om de Donderberg  duurzaam te verbeteren. Er wordt getracht Roermond te maken, tot een wijk waar er graag gewoond wordt. Vermeldenswaard is dat inschrijvingen om gebruik te maken, van  het centrum nog kunnen plaatsvinden. Er is al een voorlopige inschrijflijst van belangstellenden. Vrijwilligers kunnen ook hun steentje bijdragen aan dit toekomstig initiatief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen