Verklaring GroenLinks Roermond vertrek Erwin Leenheer

Foto:

De heer Erwin Leenheer, raadslid GroenLinks Roermond, heeft te kennen gegeven dat hij de fractie gaat verlaten. De fractie van GroenLinks heeft een andere visie op het gedrag en het functioneren van een raadslid dan Leenheer. De fractie heeft in haar ogen alle inspanningen verricht om de samenwerking te continueren en betreurt het dan ook zeer dat hij deze keuze heeft gemaakt.

Bij de kandidaatstelling in 2018 en afgelopen zaterdag in gesprek met onze fractievoorzitter de heer Wim Maassen, heeft Leenheer ingestemd met teruggave van de raadszetel bij het tussentijds verlaten van de fractie. Dit heeft hij vandaag na het uitbrengen van zijn verklaringen nogmaals bevestigd.

GroenLinks maakt zich sinds jaar en dag sterk voor een inclusieve samenleving, en zet volop in voor de bestrijding van armoede. De fractie herkent zich dan ook niet in de uitingen die Leenheer doet in de pers.

In 2018 heeft GroenLinks Roermond 7 raadszetels behaald op basis van ruim 4700 stemmen.  Na benoeming van Marianne Smitsmans tot wethouder, heeft Leenheer als achtste kandidaat op de lijst met 25 stemmen zitting genomen in de raad.

Namens de fractie van GroenLinks, Wim Maassen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen