Max sluit de eerste dag in Bahrein als snelste af: ‘Een erg positieve dag’

Foto: Verstappen.nl

Max Verstappen heeft de eerste testdag van de pre-season test na een productieve dag met 138 rondjes als snelste afgesloten. Op het 5.412 meter lange Bahrein International Circuit reed Lando Norris in zijn McLaren de tweede tijd en werd Esteban Ocon in zijn Alpine derde. De Aston Martin van Lance Stroll en de Ferrari van Carlos Sainz completeren de top vijf.

“We hadden een eg positieve dag,” laat Max na de eerste testdag weten. “We konden veel ronden rijden ondanks dat de baancondities niet al te best waren. Het was erg warm, veel wind en de bandenslijtage is hier erg hoog. Daarom is het niet gemakkelijk om veel ronden achter elkaar te rijden. Ik ben erg blij met deze dag. We hoeven het nog niet te hebben over snelheid, we hebben ons programma afgewerkt. De auto voelde goed aan en het is goed om een test zo te beginnen.”

Max vervolgt: “Het rijden in deze hitte maakt het wat over het algemeen wat moeilijker maar ik heb vanwege het stof alleen mijn vizier gewisseld. Je gaat altijd voor een dag als deze, en als je dan een dag op zo’n manier af kunt sluiten zijn we allemaal erg blij. Qua snelheid willen we wachten tot Q3 van de eerste Grand Prix. Daar zal je de echte snelheid zien van alle auto’s.”

Bij de start van de middagsessie is er, zoals eerder op de dag al werd verwacht, een zandstorm opgestoken. Na een kleine tien minuten is het Ocon die als eerste op de baan verschijnt in zijn Alpine. Nikita Mazepin, die het stuur bij Haas over heeft genomen van Mick Schumacher, volgt het voorbeeld van de Fransman en wil ook graag gaan spelen in de zandbak. Het zicht is erg slecht terwijl het zand en het stof opspat achter de auto’s.

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/