Max in exclusief interview op Ziggo: ‘Denk dat we dicht bij elkaar zitten’

Foto: Verstappen.nl

Voorafgaand aan het Formule 1-seizoen van 2021, sprak Max Verstappen met Rob Kamphues en Robert Doornbos voor het programma Formule 1 Café, dat gedurende het Formule 1-seizoen elke vrijdagavond om 22.30 uur te zien is op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Half december 2020 eindigde Max z’n zesde seizoen in de koningsklasse. Na een welverdiende vakantie en familiebezoekjes, heeft Max de draad weer snel opgepakt in aanloop naar zijn zevende jaar in de Formule 1. “Daarna ben ik in Monaco druk bezig geweest met trainen. Ik doe mijn oefeningen gewoon thuis op het balkon of ik ga buiten rennen, dat werkt prima”, vertel Max. “Ik denk dat ik goed heb getraind en mijn gewicht is nog hetzelfde. Ik heb een goede voorbereiding gehad waar ik wel blij mee was.”

De reisrestricties vanwege de coronapandemie zorgden ervoor dat ook Max beperkt werd in zijn doen en laten, ook als hij naar de Red Bull Racing fabriek in Milton Keynes in Groot-Brittannië wilde afreizen. Max vertelt: “In de winter ben ik er niet veel geweest, omdat ik gewoon het land niet inkwam. Maar ik ben nu wel een paar keer daar geweest om in de simulator te rijden en voor wat promotionele activiteiten. Ik heb natuurlijk telefoongesprekken met Red Bull en met mijn engineer houd ik de hele tijd contact, dus ik weet precies wat er allemaal speelt.”

Tijdens de testdagen in Bahrein kon Max meteen vol aan de bak. Ondanks de hitte en maar liefst 139 ronden op de eerste dag, was Max fit: “Je kan trainen wat je wil met je nek, maar de allereerste keer dat je in de auto gaat zitten voelt die altijd wat stijf aan de volgende dag. Ik weet natuurlijk door mijn jarenlange ervaring welke oefeningen problemen met m’n nek voorkomen en die herhaal ik natuurlijk. Maar ja, na 139 rondjes voel je het wel een beetje, maar dat is prima te doen.”

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/