Het Toon Hermans huis op zoek is naar nieuwe bestuursleden

Foto: Copyright © 2021 Stichting Toon Hermans Huis Roermond

Het Toon Hermans huis werkt samen met een betrokken en professioneel bestuur, die zich met hart en ziel inzetten voor ons huis. Het bestuur is samen met de directie verantwoordelijk voor de kwaliteit van de psychosociale ondersteuning en de groei en ontwikkeling van het huis. Om het bestuur te versterken en de continuïteit te waarborgen zijn we op zoek naar nieuwe leden.

Over het Toon Hermans Huis Roermond.
Toon Hermans Huizen zijn ontmoetingsplaatsen voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De begeleiding en ondersteuning richt zich op het vergroten van de kwaliteit van leven en niet op het medische aspect van de ziekte. Het Toon Hermans Huis Roermond (www.toonhermanshuisroermond.nl) heeft in april 2015 haar deuren geopend. Inmiddels is een stevig fundament gelegd met een sterk team van gemotiveerde, kundige vrijwilligers. Door persoonlijke gesprekken, het bevorderen van lotgenotencontact en het organiseren van een veelzijdig programma van activiteiten, helpt het Toon Hermans Huis Roermond om de zorg die kanker met zich meebrengt beter te doorstaan. Het Toon Hermans Huis Roermond is een particulier initiatief.

Het Bestuur.
Het huidige Bestuur telt zes leden en opereert in een collegiaal model. De open sfeer, met respect voor individuele inbreng, vormt een belangrijk element in de onderlinge samenwerking. Er is sprake van een verdeling van aandachtsgebieden, zonder afbreuk te doen aan de individuele en integrale verantwoordelijkheid. Bestuursleden worden benoemd voor een periode van 4 jaar met de mogelijkheid tot herbenoeming.

Om tijdig op de huidige en toekomstige doorstroom in het Bestuur te anticiperen, zijn wij op zoek naar betrokken, bevlogen en vakkundige Bestuursleden m/v.

Taken en verwachtingen.

  • Is integraal verantwoordelijk en stelt, samen met de collega-bestuurders, het meerjarenbeleidsplan op. Brengt daarnaast bijzondere expertise in, zoals op het gebied van Zorg, Financiën, Huisvesting, HRM, Organisatieontwikkeling, Communicatie, Fondsenwerving, Evenementenorganisatie en/of Kwaliteit.
  • Houdt (mede) toezicht op de uitvoering van het beleid door de Directeur (bezoldigde professional), die aan het Bestuur rapporteert.
  • Hanteert een goede balans tussen een kritische, onafhankelijke opstelling en constructief samenwerken.
  • Voelt zich nauw verbonden met de kernwaarden en het doel van het Huis. Toont interesse en betrokkenheid en heeft daardoor een goed beeld van hetgeen er speelt, zowel intern als extern.
  • Vergadert gemiddeld 8 keer per jaar en zet zich tevens actief in voor en tijdens projecten en evenementen.
  • Is maatschappelijk betrokken, integer, heeft verantwoordelijkheidsgevoel en is inzet bereid.
  • Heeft bestuurlijke ervaring of de bereidheid zich hierin verder te ontwikkelen.
  • Speelt graag een prominente rol in een fantastisch maatschappelijk initiatief, waarbij mede gebouwd, ontwikkeld en sturing gegeven kan worden aan een ontmoetingsplek die nadrukkelijk in een behoefte voorziet.

Het betreft een onbezoldigde functie met een wisselende tijdsbelasting, mede afhankelijk van het expertisegebied en de periode van het jaar (gemiddeld 4-12 uur per maand afhankelijk van de functie die wordt vervuld).

Geïnteresseerd? Laat het ons weten!
Voor meer informatie kunt u bellen met Marc Breugelmans (Voorzitter Bestuur) op nummer 06 53311795 of met Ankie Lauwers (Lid Bestuur) op nummer 06 51128525.

Heeft u interesse, dan ontvangt Ankie Lauwers graag per omgaande uw curriculum vitae, voorzien van een korte motivatie. U kunt deze per e-mail sturen naar [email protected].

We zien uw reactie graag tegemoet.

Kijk voor ander nieuws en een overzicht van alle activiteiten van het Toon Hermans Huis Roermond op onze website. Stichting Toon Hermans Huis Roermond – Willem II Singel 17 – 6041 HP  Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen