Vrijdag en zaterdag erg onstuimig, koud en nat

Foto:

Tijdens de aanloop naar Pinksteren lijkt het wel herfst. Vrijdag en zaterdag trekken talloze buien over het land met kans op onweer en hagel. Vooral vrijdag staat daarbij een onstuimige wind en kunnen zware windstoten voorkomen. Zaterdag wordt de koudste dag van het weekend met maxima van 12-14 graden. Tijdens Pinksteren blijft het wisselvallig, maar er zijn ook geregeld droge momenten.

Vrijdag zou je niet zeggen dat het lente is. Het weerbeeld is wisselvallig met verspreid over het land stevige buien en daarbij is kans op onweer. Tijdens een enkele bui kan het ook hagelen. Het is flink onstuimig met in het binnenland een vrij krachtige wind en in de kustgebieden waait het hard.

In de middag zal de wind nog iets aantrekken en vooral tijdens buien kunnen zware windstoten voorkomen. In de kustgebieden worden zware windstoten verwacht van 80-90 km/uur en in de rest van het land vallen de windstoten met zo’n 60-75 km/uur minder zwaar uit. Het wordt 14 graden op de Wadden en 15 of 16 graden op veel andere plaatsen. Als het in het zuidoosten wat langer droog blijft kan het daar 17 of zelfs 18 graden worden. In de avond zijn er tijdelijk minder buien en neemt de wind ook wat in kracht af.

4 tot 7 graden kouder dan normaal
Zaterdag trekt opnieuw een serie buien over het land. In de ochtend komen vooral in het westen buien voor en daarbij is kans op onweer. Wel vallen de windstoten minder zwaar uit. In de middag ontstaan de stevigste buien in het binnenland en kan vooral in het westen af en toe de zon doorbreken. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en met 12 tot 14 graden is het kouder dan normaal. Gemiddeld is het de laatste tien dagen van mei 16 graden op de Wadden tot 21 graden in Limburg.

Ook Pinksteren wisselvallig en te koud
Tijdens Pinksteren blijven we te maken houden met een zuidwestenwind en koele lucht. Dagelijks kunnen we buien verwachten, met maandag waarschijnlijk meer buien dan op zondag. Er zijn ook zonnige perioden, maar met 13 tot 16 graden blijft het kouder dan normaal.

 

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen