Tentoonstelling Onderduikers en verzet in de Roerstreek

Foto:

De tentoonstelling in het Roerstreekmuseum vertelt het verhaal van de laatste oorlogsjaren van de mensen in de dorpen Herkenbosch, Herten, Linne, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop. Het verhaal over onderduikers en verzet. Het verhaal over gevaar, dood en leed. Het verhaal ván en óver de mensen in de Roerstreek.

Tentoonstelling

Vanaf 1942 werden ook in de Roerstreek onderduikers geholpen en verborgen. In eerste instantie gebeurde dit ongeorganiseerd, maar in de loop van de tijd wisten verzetsmensen elkaar te vinden en werd het verzet steeds georganiseerder. Wie waren deze verzetsmensen en hoe deden zij hun werk? Wie kon er rekenen op hun hulp? Wat waren de gevolgen van het naderende front in 1944 voor de Roerstreekbewoners? Veel mensen moesten zich verbergen voor de Duitsers. Wie waren deze mensen en waarom moesten ze onderduiken? Hoe en waar kon je ongemerkt onderduiken en waarom was dit gevaarlijk? Welk gevaar liepen de mensen die hen een schuilplaats boden? Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens deze unieke tentoonstelling.

Bekijk hier een video over de tentoonstelling.

Informatie

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 14 september 2021 in het Roerstreekmuseum. Het museum is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Voor afspraken over groepsrondleidingen en schoolrondleidingen kan men contact opnemen via [email protected]. De entree bedraagt € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen t/m 14 jaar. Kijk voor meer informatie op: www.roerstreekmuseum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen