Twee regio’s naar laagste risiconiveau coronauitbraak

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

De risiconiveaus in Nederland zijn dinsdag verlaagd, nu het aantal coronagevallen blijft dalen. Voor het eerst sinds eind vorig jaar zijn er weer regio’s waar ‘waakzaam’ geldt, het laagste risiconiveau. Dat zijn Groningen en Zaanstreek-Waterland. Die laatste regio gaat in één keer van het hoogste naar het laagste niveau.

Achttien regio’s staan op ‘zorgelijk’ en in vijf regio’s is de situatie nog ‘ernstig’. Het hoogste risiconiveau, ‘zeer ernstig’, geldt nergens meer. Een paar weken geleden stond het hele land nog als zeer ernstig op het coronadashboard van de overheid. De indeling wordt elke twee weken opnieuw vastgesteld op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames.

Onder de vijf regio’s met niveau ernstig zijn Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Die stonden sinds 13 oktober op het hoogste risiconiveau. Brabant-Noord, dat ook het etiket ernstig heeft gekregen, stond sinds 21 oktober op zeer ernstig. De andere regio’s die sinds dinsdag het een na hoogste risiconiveau hebben, zijn Gelderland-Zuid en Flevoland.

Haaglanden en Brabant-Zuidoost stonden ook sinds 13 oktober in de categorie zeer ernstig. Zij gingen dinsdag twee stappen omlaag, naar zorgelijk. Amsterdam-Amstelland ging twee weken geleden van zeer ernstig naar ernstig en gaat nu nog een stapje omlaag naar zorgelijk. In die categorie staan verder Friesland, Drenthe, IJsselland, Twente, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Utrecht, Noord-Holland Noord, Kennemerland, Gooi en Vechtstreek, Hollands Midden, Zeeland, Midden- en West-Brabant, Limburg-Noord en Limburg-Zuid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen