80 jarige zamelt fietsend geld in voor KiKa

Foto:

Piet Kruiver, een 80 jarige kaasleverancier en oud voorzitter van de branche foodspecialiteiten, was op 24 juni jarig en is op die dag, op de fiets, vertrokken uit Alkmaar om heen en terug te fietsen naar Alpe d’huez. Dit alles om veel geld bij elkaar te fietsen voor de stichting Kinderen met Kanker (KiKa). We hebben daarvoor een fundraising opgezet en tot nu toe meer dan 10.000 euro opgehaald. Daar moet en kan natuurlijk nog veel meer bij.

In 2013 en 2014 heeft Piet ook de AlpeD’Huez bedwongen. In 2013 één keer en in 2014 maar liefst 6 keer. Ook toen heeft hij zich voor KiKa ingezet. Maar nu als 80 jarige is het natuurlijk een hele toppresstatie vertelt Hans Koelemij. Piet heeft in het verleden elke keer rond de €4000,- opgehaald, maar dat deed hij door alleen vrienden, familie en zijn netwerk er bij te betrekken. Nu door meer uiting via socials en donatie mogelijkheden via https://www.whydonate.eu/fundraising/de-speciale-fietstocht-alpe-d-huez-voor-kika/nl is het doel om €40.000,- op te halen voor Kika. Dat gaat goed, de teller staat al op ruim €11.000,-. Iedereen is welkom om een klein of groot bedrag te doneren.

 

 

”In mijn winkel hebben we een paar weken geleden €600 aan Piet overhandigd als voorschot op het totaal.Van iedere kilogram Boer Piet kaas die wij verkopen doneren wij, tot Piet terug is, namelijk 2 Euro voor KiKa. De 80 jarige vindt het vreselijk dat nog steeds 25% van de kinderen, die getroffen worden door kanker komt te overlijden. Dat wordt nog meer kracht bijgezet door een kind van een vaste klant in de winkel, van zijn dochter Kim Kruiver (de kaasopslag in Alkmaar). Voor dit kindje zal helaas alle hulp te laat komen, maar werkt extra motiverend voor Piet die een echt mensen mens is” vertelt Koelemij verder.
”Als voorzitter van de branche Foodspecialiteiten heeft Piet op vrijwillige basis zich hard gemaakt, voor alle branche genoten en was hij de drijvende kracht achter initiatieven als de Vakbeurs Foodspecialiteiten, het certificering systeem, scholing en training voor ondernemers en hun team. Ook ik(huidige voorzitter) zal mij o.a. hard blijven maken voor de totale branche op alle mogelijke gebieden, waarbij de branche naar een nog hoger nivo tillen wel een belangrijk item is. Maar ook zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft voor medewerkers en eventuele collega’s, die een winkel willen starten of overnemen aldus Koelemij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen