Max blikt vooruit op Hongaarse GP: ‘Voel me helemaal prima en ben er klaar voor’

Foto: Verstappen.com

In de aanloop naar de Hongaarse Grand Prix vragen we Max Verstappen hoe hij zich voelt. “Ik ben blij dat ik dit weekend weer de baan op kan in Hongarije, vooral na het laatste raceresultaat”, zegt Max, verwijzend naar de grote crash nadat Lewis Hamilton hem op Silverstone aanreed.

“Ik was natuurlijk een beetje gekneusd, maar dat is normaal na zo’n grote impact, maar ik train en voel me goed. Ik heb deze week een 24-uurs simrace gereden en het was een goede test om te zien hoe mijn lichaam zou reageren als ik lange tijd in één houding en achter schermen zat. Ik voel me helemaal prima en ben positief gestemd richting het weekend. Ik ben er absoluut klaar voor om weer te racen!”

Je hebt na de crash niet met de media kunnen praten en er is veel gezegd en geschreven over het incident. Wil je nog iets kwijt? Max:

“Ik heb niet veel te zeggen over de mediahype en om eerlijk te zijn heb ik geen zin om me daar mee bezig te houden. Ik weet wat er op Silverstone is gebeurd terwijl ik in de auto zat en natuurlijk kijk ik er op een bepaalde manier tegenaan hoe mijn race is geëindigd, maar nu concentreer ik me erop om ervoor te zorgen dat we op de baan het maximale eruit gaan halen, zodat we eerste blijven in het kampioenschap. Het Red Bull Racing-team kan de officiële kant van de zaak regelen en alles wat na de crash moet worden onderzocht, maar mijn taak is hetzelfde als altijd: het beste uit mezelf halen en proberen te winnen op zondag. Ik geniet van Hongarije als circuit en laten we hopen dat er wat minder actie is op weg naar de startgrid, aangezien de monteurs vorig jaar een soort wonder hebben verricht om mijn auto nog gereed te krijgen voor de race!”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/