Summer School Fotografie Basics bij de Eci Cultuurfabriek

Foto: Free-Photos via Pixabay

Eci Cultuurfabriek – Sta jij liever achter de camera dan ervoor, maar wil je graag iets meer verdieping hebben in je kennis van fotografie? Waar je naar moet kijken en op moet letten voor het maken van nóg betere foto’s? Dan kun je jezelf deze zomer vier dagen onderdompelen in fotografie waarbij we ons focussen op de basistechnieken van de fotografie. Je kunt de hele cursus maar ook losse dagen boeken.

We besteden veel aandacht aan het bekijken en bespreken van foto’s van de professionals om daarvan te leren. Maar we bespreken ook wat we samen maken om van elkaar te leren en beter  zien wat werkt en wat niet.

Ma 16 aug | architectuur & natuur/landschap

We beginnen de eerste dag met kennismaken met elkaar en fotografie. We doen wat kleine gekke opdrachtjes en spellen om de basis van fotografie verder te oefenen en kijken wat naar de pro’s. Dit brengen we ook direct in de praktijk door in de omgeving wat landschapsfotografie te doen. We wandelen door de omgeving en passen toe wat we in de ochtend hebben geleerd. Achteraf bespreken we hoe dat ging.

Di 17 aug | portret

Op de 2e dag focussen we ons op portretfotografie. Mensen fotograferen is een heel andere tak van sport, ook hiervoor kijken we eerst naar de pro’s. We gaan aan de slag met licht en hoe we dit kunnen gebruiken om mooiere, interessantere en dynamischere foto’s te maken. We leren de tijd te nemen voor elke foto en te blijven kijken naar wat we doen.

Wo 18 aug | kunst & autonoom
Op de 3e dag kijken we naar kunstfotografie. Wat voor bijzondere dingen zijn er mogelijk met foto’s die we nog niet eens hadden bedacht? Welke gekke trucjes kun je toepassen? We bouwen zelf een kleine foto installatie en proberen wat dingen uit om foto’s te bewerken op traditionele en ontraditionele wijze.

Do 19 aug | anthotypes
De laatste dag gaan we aan de slag met anthotypes. We gaan terug naar de basisprincipes van fotografie, een opname van licht op papier (of doek). Ik vertel wat over de historie van fotografie en vervolgens maken we onze eigen lichtgevoelige emulsie van natuurlijke stoffen en gaan daarmee buiten (als het weer een beetje meezit en anders binnen met een felle lamp) afdrukken maken. Dit wordt een dag vol van experiment en gelukkige ongelukjes!

Schrijf je in!
De cursus is ideaal voor de beginner die graag bezig is met de smartphone en voor de hobbyfotografen die op zoek zijn naar net een beetje meer kennis en vooral op zoek zijn naar vier dagen fotoplezier! Technische kennis en dure camera’s zijn van harte welkom, maar geen verplichting in deze cursus. Alles wat je nodig hebt is een werkende camera, enthousiasme en creativiteit! (De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Na aanmelding ontvangt iedereen rond 11 augustus meer informatie. )

Ma 16 aug | di 17 aug | wo 18 aug | do 19 aug
Dagelijks van 9:30 – 15:30 uur
€ 90,00 per dag | € 325,00
Inclusief koffie/ thee/ lunch
AANMELDEN (tot wo 11 aug) >

Bron: Eci Cultuurfabriek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen