Stacaravan brand volledig uit op camping Hatenboer in Roermond

Foto:

VRLN – omstreeks 02.30 uur, is de brandweer met 2 blusvoertuigen en een waterwagen uitgerukt voor een brand in een stacaravan, gelegen aan de Hatenboer. De eigenaren zijn ongedeerd gebleven. Enkele gasflessen (propaan) zijn ontploft.

Bij aankomst van de brandweer, staat de stacaravan in lichterlaaie. Enkele andere caravans alsmede het restaurant van camping “De Hatenboer”, staan op korte afstand (vijf meter) van de brandende caravan. Door snel ingrijpen van de spuitgasten wordt erger voorkomen en blijft de ellende bespaard doordat de brand zich niet uitbreidt naar belendende percelen.

De (mannelijke) eigenaar die de brand ontdekt, wekt zijn vrouw en kunnen samen bijtijds de caravan ontvluchten. Zij worden door de beheerder/eigenaar van de camping opgevangen en krijgen tijdelijk nieuw onderdak.

Tijdens het blussen exploderen enkele propaan gasflessen. Hierbij raakt niemand gewond. De caravan, die ongeveer 6 bij 10 meter meet, is compleet uitgebrand.

Het sein “brand meester”, is om 02.56 uur gegeven.
De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen van de brand. De rook heeft geen overlast gezorgd voor de nabije omgeving.
Of de politie een onderzoek doet naar de oorzaak van de brand, is op dit moment niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen