Reactie van wijkagent en slachtoffer vandalisme naar aanleiding “Politiek café Kemp”

Foto:

 

Van onze verslaggever: Perry Geraedts

Roermond-Kemp:
In de eerste uitzending van het politiek café stond de wijk “De Kemp” centraal en hiervoor was ook de desbetreffende wijkagent Michiel Starmans uitgenodigd maar kon hierbij niet aanwezig zijn, wel kon hij tijd vrij maken om samen met mij een gesprek aan te gaan met 1 van de slachtoffers van vandalisme binnen de wijk “De Kemp”

Deze kans liet ik dus niet aan mij voorbij gaan en heb met Michiel Startmans afgesproken bij een slachtoffer thuis, het slachtoffer wenst om angst voor represailles anoniem te blijven.

Bij het slachtoffer thuis aangekomen begint het slachtoffer gelijk geëmotioneerd te vertellen wat hij allemaal zo beleeft in de buurt, van zwaar vuurwerk tot het kapot trappen van tuinhekjes.

“Ik heb alleen een AOW en heb lang moeten sparen zodat ik afgelopen zomer ongeveer €1000,00 euro kon investeren om mijn tuin netjes te maken en wat onderhoudsvriendelijker, ik ben ook niet meer de jongste” aldus het slachtoffer.

Op mijn vraag wat er bij het slachtoffer zoal is gebeurd vertelde hij mij dat ze bij hem het tuinhekje kapot hadden getrapt en dat een tijdje daarvoor bij een leegstaand huis het hele hekwerk kapot hadden getrapt en de ruiten van de schuur hadden ingegooid en de ramen van het huis met eieren hadden bekogeld.

Michiel Starmans hoorde zich het verhaal van het slachtoffer aandachtig aan en stond af en toe vol ongeloof met zijn hoofd te schudden,“Ik kan goed begrijpen dat u hier emotioneel van word” zei Starmans.
Het slachtoffer heeft mij nog een paar dingen verteld die zijn gebeurd,  maar als ik die bekend maak is de anonimiteit niet meer te garanderen maar neemt u van mij aan dat het geen leuke gebeurtenissen zijn geweest.

Ik vroeg aan Michiel Starmans of deze gebeurtenissen bij hem bekend zijn en zo ja wat de politie in de zaken kan betekenen.

“Wij hebben een groep jongeren in beeld en als het goed is dan is het de laatste twee weken een stuk rustiger in de wijk” aldus Starmans

Ik vroeg Michiel Starmans wat de politie heeft gedaan zodat het wat rustiger is in de wijk maar hij kon mij daar geen antwoord op geven daar hij anders de tactiek van de politie zou verklappen en dat komt natuurlijk niet ten goede van het onderzoek. Wel vond Starmans het belangrijk om te melden dat de bewoners elke vorm van vandalisme en overlast bij de politie moeten melden .“Elke melding is er één en ook al kunnen we niet altijd direct langskomen de melding staat dan in het systeem en kan in het onderzoek worden meegenomen, en ik benadruk even dat elke bewoner zelf melding moet maken van vandalisme of overlast, het komt helaas te vaak voor dat er één persoon belt om klachten van meerdere mensen te melden en dan staat er maar 1 melder in het systeem en als het telkens dezelfde persoon is die de melding maakt loop je de kans dat een collega het kan afdoen als een persoon die over alles klaagt en worden de klachten niet serieus genomen”. Aldus Starmans

Mij was ook opgevallen dat meerdere bewoners in de wijk camera’s hebben hangen en ik vroeg aan Starmans of hij daarvan geen beelden op kan vragen maar dat blijkt erg ingewikkeld te zijn en hij heeft daar ook nog eens de toestemming van de officier van justitie voor nodig, wel benadrukte hij dat als de beelden door de desbetreffende bewoner vrijwillig aan hem worden gegeven hij deze wel voor de opsporing als ook als bewijs kan en mag gebruiken.
Verder vond Starmans het belangrijk te melden dat de bewoners de overlast blijven melden en bewijzen verzamelen het melden kan natuurlijk via het algemeen nummer politie 0900-8844

En bent u bang voor represailles en u bent slachtoffer of getuige van overlast of vandalisme en u kent de dader dan kunt u ook contact opnemen met “Meld misdaad anoniem” 0800-7000

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen