12 december start de nieuwe dienstregeling van Arriva bussen en treinen in Limburg 

Foto:

12 december start de nieuwe dienstregeling van Arriva bussen en treinen in Limburg 

Op zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling voor de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Deze nieuwe dienstregeling 2022 bevat verschillende optimalisaties van bus routes. Voor het vervoersaanbod geldt dat Arriva op basis van kunde, ervaring én in overleg met de opdrachtgever Provincie Limburg een dienstregeling heeft gemaakt die zo goed mogelijk aansluit bij de reizigersbehoefte. Die behoefte hangt ook samen met de stand van zaken rondom corona. De dienstregeling kan ook in 2022 meebewegen met een toe- of afname van het aantal reizigers. In de ochtendspits worden vanaf 12 december voor een aantal lijnen meer ritten aangeboden. 

In de dienstverlening van 2022 valt een aantal aanpassingen op. Het gaat daarbij om andere of nieuwe bus routes, andere lijnnummers of gewijzigde aankomst- of vertrektijden. Arriva informeert reizigers over deze aanpassingen op de website, via informatieschermen in de bus en in de trein, social media en ook in de verschillende reisplanners is de actueel geldende reisinformatie terug te vinden.

Belangrijkste wijzingen bus

Stadsdienst Maastricht
Het ov-netwerk in de binnenstad is geoptimaliseerd op basis van reizigersaantallen, aandacht voor leefbaarheid in de stad en de invloed van evenementen op het Vrijthof. Per 12 december starten twee ringlijnen (lijn 9 en 11) die via het station, de Kennedybrug en de Tapijn kazerne (UM) ook de centrumbestemmingen ontsluiten. In de binnenstad blijft de route via het Vrijthof bestaan voor lijn 4 (56) en 7 (en vervalt voor lijn en 3, 9 en 48). De nieuwe lijn 12 verbindt Boschpoort en Villapark met het centrum van Maastricht. Lijn 48 rijdt voortaan vanaf het station via het centrum van Maastricht naar Kanne (B).

Stein
De route van lijn 32 en 33 wordt aangepast waardoor de reistijd korter wordt voor met name doorgaande reizigers. Daarmee worden de aansluitingen van de bussen op de stations van Sittard en Beek-Elsloo beter. Enkele van de huidige haltes in Stein komen daarmee te vervallen.

OV-netwerk en streeklijnen Noord en Midden-Limburg
Door middel van een aantal wijzigingen in bus routes verbetert de verbinding binnen de stedendriehoek Weert-Venlo-Roermond. Zo wordt lijn 372 (Roermond – Panningen) verlengd via Maasbree naar Venlo (via VieCuri en Fontys – Venlo-Zuid). Voorlopig rijdt lijn 372 elk half uur tijdens de spitsuren, daarbuiten één keer per uur.
Lijn 370 ( Venlo – Meijel – Weert) rijdt vanaf 12 december via Blerick Station naar Venlo. Daarmee komt er een aansluiting op de Intercity naar Eindhoven en op de Maaslijn (RS11). Tussen Horst en Venlo start een nieuwe sneldienstregeling voor lijn 686. Deze sneldienst stopt ook bij de Greenport Campus.

Wijzigingen trein
De dienstregeling van de Arriva treinen wijzigt per 12 december minimaal. Per 10 januari (na de kerstvakantie) vervallen op de Maaslijn in de daluren 6 retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. (tussen 10.25 en 13.35 uur). Voor de traditioneel drukke periode na de zomervakantie (start studentenseizoen per 5 september 2022) worden de extra dalritten tijdelijk (tot de kerstvakantie) wel weer ingezet. Tijdens de spitsuren blijft voor de Maaslijn in 2022 de kwartierdienst tussen Venray en Nijmegen en v.v. gelden.

Vakantiedienstregeling tussen 27 december 2021  t/m 7 januari 2022
Gedurende de vakanties rijdt Arriva een aangepaste dienstregeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen