Europa: wat zijn de beste plekken voor een vakantie komende week?

Foto:

 

Er zijn plekken genoeg te vinden met prima weer, maar voor een strandvakantie moet je buiten Europa zijn.

In deze tijd van het jaar is het vaak wisselvallig in de landen rondom de Middellandse Zee. Dit jaar is dat niet anders. Toch zijn er ook zonnige dagen, waarop de temperatuur regionaal naar zo’n 20 graden stijgt.

Zuidoost-Europa
Komend weekend en begin volgende week is het ronduit nat en onstuimig in het zuiden van Italië, op de Balkan en in Griekenland en Turkije. Regionaal kan zelfs wateroverlast ontstaan en in de bergen op de Balkan en in Noord-Griekenland valt een dik pak sneeuw. Ook kan het soms hard waaien. Dit geldt vooral voor de Griekse eilanden, de Turkse zuidkust en Cyprus.

Mogelijk wordt het eind volgende week stukken rustiger met meer ruimte voor de zon.

Spanje en Portugal
Zaterdag komt een aantal buien voor in Spanje en Portugal, maar vanaf zondag is het op veel plaatsen droog met regelmatig zon. In Barcelona is het dan een graad of 15, in Lissabon wordt het circa 19 graden en in Sevilla kan het 22 graden worden.
In de tweede helft van volgende week neemt de buienkans toe en gaat de temperatuur wat omlaag.

Canarische Eilanden
Aan de noordkant van de bekende Canarische Eilanden komt het soms tot een bui, maar veel toeristische plaatsen liggen zuidelijk op deze eilanden. In bijvoorbeeld Playa de las Américas blijft het droog met dagelijks veel zon. Met 23 graden is het aangenaam warm, maar eigenlijk net niet warm genoeg voor een strand- en zwembadvakantie. Dit komt ook doordat het regelmatig stevig waait.

Buiten Europa
Voor 30 graden en zon moet je dus verder weg, bijvoorbeeld naar Dubai. Ook op de Nederlandse Antillen is het dagelijks een graad of 30. Daarbij is het vaak zonnig, maar komt het ook af en toe tot een kortdurende (onweers)bui.

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/24-2-weer-voorjaarsvakantie-europa

Cookieinstellingen