UPDATE: Vredesmars voor Oekraïne in Roermond: signaal van medeleven, tolerantie en verdraagzaamheid

Foto: David Peterson via Pixabay

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Oekraïne wordt aanstaande zondag 6 maart in navolging van Heerlen ook een vredesmars in Roermond georganiseerd.

 

De organisatie – tot stand gekomen op initiatief van Tim Kollée en Daniëlle Danker uit Roermond – krijgt gestalte met medewerking van enkele geëngageerde burgers. “We willen met deze manifestatie vooral een boodschap van medeleven uitdragen naar alle getroffenen van de invasie in Oekraïne en een oproep doen voor het bieden van humanitaire hulp in de breedste zin van het woord”, zo stellen de organisatoren. “Tevens willen we iedereen die zich betrokken voelt bij het lot van de mensen uit Oekraïne de ruimte bieden om stil te staan bij de schendingen van mensenrechten door de oorlog tegen Oekraïne  en de bedreiging voor de wereldvrede.

De vredesmars wordt zondag om 13 uur op de Roermondse Markt geopend met een gedicht, voorgedragen door de schrijver Hans van Bergen. Na een welkomswoord door locoburgemeester Marianne Smitsmans van Roermond zullen enkele Limburgse inwoners van Oekraïense afkomst het publiek toespreken.

Na het Oekraïens volkslied en een minuut stilte vertrekt de stille tocht door de binnenstad. De route loopt vanuit de Markt via de Steenweg, Schoenmakerstraat en Munsterplein over de Steenweg terug naar de Markt. Na terugkomst  spreekt Daniëlle Danker namens de mede-initiatiefnemers en deelnemers aan de organisatie een dankwoord uit. De afluiting van de vredesmars bestaat uit een bloemlegging bij het bordes van het Stadhuis. De Roermondse muzikanten Joost Janssen en Robert van Cruchten begeleiden deze activiteit met een passend vredeslied.

De organisatie roept alle mensen, verenigingen, groeperingen en organisaties die gehoor willen geven aan deze oproep op om zondag deel te nemen aan deze vredesmars. Deelnemers uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden kunnen aansluiten en meelopen. De organisatie vraagt iedereen een bloem mee te dragen. Aan het einde van de route bij het Stadhuis zullen deze samen een bloementapijt vormen.

Red Security neemt de beveiliging van de tocht voor haar rekening. De gemeente Roermond ondersteunt het initiatief onder andere met het uithangen van de Oekraïense vlag bij het Stadhuis.

Bezoek voor meer info de facebookpagina ‘Roermondse Vredesmars voor Oekraïne’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen