Weerbericht Meivakantie: ondanks buienkans prima weer

Foto: sarahbernier3140 via Pixabay

Een aanhoudende noordenwind voorkomt dat het tijdens de meivakantie echt warm wordt. Met 12 tot 16 graden is het vaak aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Er zijn wolkenvelden en daarbij is kans op een bui. Toch is het een groot deel van de tijd droog en dan is het buiten al snel lekker. En omdat er ook zonnige perioden zijn is het eigenlijk prima vakantieweer. Dat het morgen 16 tot 20 graden wordt is een uitzondering.

Komende week is het koel voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur ligt vaak tussen 12 en 14 graden in de kustprovincies en 15-16 graden in het binnenland. Daarmee is het wat aan de frisse kant voor mei. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 15 tot 18 graden.
Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en zonnige perioden. Op de meeste dagen is er wel kans op lichte buien, maar de ervaring leert dat het op dit soort dagen een groot deel van de tijd droog blijft.

In de zon al snel lekker
Door de wolkenvelden, de kans op een bui en vrij koel weer lijkt het alsof het helemaal geen lekker weer wordt. Om echt te zonnen is het weer ongeschikt, maar voor buitenactiviteiten is het juist prima weer. Zolang het droog blijft is het deze tijd van het jaar al snel lekker buiten en op het moment dat de zon gaat schijnen is het voor het gevoel opeens een paar graden warmer.

Onzekerheid neemt toe
In de loop van de week wordt de verwachting wat onzekerder. De temperatuur kan een paar graden stijgen, maar voor hetzelfde geld wordt het nog iets frisser.

Donderdag wel redelijk warm
Morgen kunnen we de hoogste temperaturen van komende tijd verwachten. Het wordt 16 tot 18 graden en in het zuiden wordt het met 19 à 20 graden het warmst. In het Waddengebied en delen van Noord-Holland is de wind wat koeler en wordt het 12 tot 15 graden.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/27-4-2022-weer-meivakantie-nederland

Cookieinstellingen