Bewoners Heidebaan gaan handtekeningen ophalen voor een veilige straat

Foto: athree23 via Pixabay

Een aantal bewoners van de Heidebaan in Roermond gaan handtekeningen ophalen voor een veilige straat. Al jaren hebben ze te maken met illegale straatraces en veel sluipverkeer door de Heidebaan. De bewoners maken zich grote zorgen en zijn bang dat er vroeg of laat een ernstig ongeluk gaat gebeuren.

De Heidebaan is een 30-km zone, maar door de inrichting van de weg kan en wordt er veel harder gereden, met name in de avonduren. Ook is de straat een geliefde sluiproute voor auto’s en zelfs kleine vrachtwagens. De bewoners ondervinden hier ernstige hinder van en zijn zelfs bang voor ernstige ongelukken. Al jaren zijn ze in gesprek met de gemeente, maar tot een oplossing is het nog steeds niet gekomen. Ondanks dat eigenlijk iedereen het wel eens is dat er iets moet veranderen.

Initiatiefnemer Ronald Housmans: “De Heidebaan is een prachtige straat met een mooie vijver, ik kan me voorstellen dat je hier graag woont. Maar de onveilige verkeerssituatie baart de bewoners grote zorgen, dit moet echt veranderen. Maak de Heidebaan veilig!”.

De opgehaalde handtekeningen worden zo snel mogelijk aangeboden aan de nieuwe verantwoordelijke wethouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen