Preventie team Componisten buurt zoekt meer vrijwilligers

Foto:

door Angela Hokstam

Het preventie team van de Componisten buurt in Roermond, is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om de groep te versterken. De groep bestaat momenteel uit 10 deelnemers.

Elke dag maakt een team van 2 personen een rondgang door de Componistenbuurt. Ook de Vliegeniersbuurt en het park worden in deze rondgang meegenomen. Er wordt melding gemaakt van eventueel vuil storten en overige zaken zoals defecte lichtmasten e.d.
Middels flyers is geprobeerd het aantal deelnemers te verhogen, maar tot op heden lijkt er niet veel animo te zijn om te participeren.

Hoe staat het verder met de wijk?

Bert Pansters van het bewonersoverleg vertelt ons meer.
Het bewonersoverleg van de Componistenbuurt bestaat uit: Bert Pansters, Jan Koolen, Danny Thuyns, Alex Lafleur, Hub Hellebrand John Smeets, Dave Smeets, Thea Pansters, Maud Dobbelsteijn, Henni Huiskes, Ria Hoogendoorn en Annelies Appelmans.
Ons bewonersoverleg blijft zich inzetten voor een schonere- en veiligere Componistenbuurt. We moeten echter constateren, dat er van de officiële instanties niet veel te verwachten valt. Het blijft dweilen met de kraan open vertelt Pantsters.
In de Componistenbuurt ligt evenals in andere buurten ook de Woonkamer van de Buurt legt Bert verder uit. ”De woonkamer van de buurt is een kleinschalige ontmoetingsruimte voor bewoners uit de Componistenbuurt. Buurtbewoners kunnen hier terecht om een kop koffie of thee te drinken, een praatje te maken met de buurvrouw/ buurman of om samen een activiteit te ondernemen. Ook zijn er diverse ruimtes, waar verschillende activiteiten plaatsvinden.
Aerobics, Darten en ”Aan Tafel” zijn een aantal voorbeelden van activiteiten in de woonkamer.
In de woonkamer zijn vrijwilligers als gastvrouw of gastheer aanwezig om de gasten te ontvangen, een praatje te maken met de bezoekers of om activiteiten te ondernemen.
De Woonkamer wil graag een plaats bieden aan iedereen die een kopje koffie wilt drinken en/ of een praatje wil maken. Uit onderzoek is gebleken, dat er in onze maatschappij steeds meer behoefte is aan dergelijke ontmoetingsplekken. Veel mensen zijn alleen en zien soms dagenlang niemand. Wat is het dan fijn wanneer iemand
zich gewoon om jou bekommert, je neemt zoals je bent en je niet wil veranderen”.

Wat zijn de plannen voor dit jaar met de buurt?
We zijn wat dit betreft zeer benieuwd naar de laatste fase van het Wijk Ontwikkelings Plan(WOP) Donderberg.
Tot nu toe is de Componistenbuurt nog niet aan de beurt geweest in het plan.
Zoals het zich nu laat aanzien komen we, ondanks dat de Componistenbuurt de oudste buurt van de Donderberg is, ook deze fase niet meer aan de beurt” zegt Pantsters tot slot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen