Toenemende buienkans in pinksterweekend

Foto:

Vooral zaterdag ook zonnige perioden

De kans op buien stijgt dit weekend, al beginnen we zaterdag op veel plaatsen met droog weer en ook zonnige perioden. Tijdens Pinksteren kunnen we buien verwachten en daarbij is vooral zondag kans op onweer. Ondanks het wisselvallige weer wordt het op veel plaatsen 20 graden of meer.
Komende dagen lijkt het wel een beetje zomer met zonnige perioden en de temperatuur gaat omhoog. Vrijdag wordt het op veel plaatsen 21-24 graden en in het zuiden en zuidoosten wordt het met 25 graden zomers warm. In de late middag en in de avond is helemaal in het zuiden kans op een bui.
Ook zaterdag is het waarschijnlijk op veel plaatsen droog en hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Met 19 tot 24 graden is het aangenaam weer. Vooral in het zuiden van het land kunnen in de loop van de dag enkele buien ontstaan en daarbij is onweer mogelijk.
Wisselvallige pinksterdagen
Op eerste pinksterdag wordt het wisselvallig weer. In het zuidwesten kunnen al aan het begin van de dag buien voorkomen en later neemt in het hele land de kans op buien toe. Daarbij moeten we ook rekening houden met onweer. Er zullen ook droge perioden zijn waarin de zon een tijdje schijnt. Het wordt 18 tot 22 graden, maar als de zon nog een tijd schijnt kan het iets warmer worden.
Tweede pinksterdag blijft de kans op buien groot. Doordat de buien niet snel verplaatsen kunnen regionale verschillen ontstaan. Op sommige plaatsen kunnen meerdere buien de zon langere tijd tegen houden. Op andere plaatsen blijft het een tijd droog en schijnt af en toe de zon. Op veel plaatsen wordt het een warme dag met 20 graden of meer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen