Boerenacties op meerdere plekken in Noord-Brabant

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

In de provincie Noord-Brabant en op andere plekken in het land zijn vrijdagavond boerenacties tegen de stikstofplannen van het kabinet geweest of nog gaande. Ze gingen met tractoren staan bij op- en afritten van wegen, waaronder enkele snelwegen. Op de A67 bij het Brabantse Liessel gingen de boeren verder en begaven zich zelfs op de vluchtstrook van de snelweg. Dat meldde een woordvoerster van de politie vrijdag.

Boerendemonstraties zijn ook geconstateerd op de A67 bij Hapert, de A2 bij Best, de N264 bij Haps en de N272 bij Boxmeer. Verder zijn er acties gemeld bij Liempde en Heeswijk-Dinther. Ook in andere delen van het land, zoals bij Oostrum (Limburg), Maasbree (Limburg) en Lunteren (Gelderland), waren acties.

Sommige demonstraties zijn inmiddels beëindigd, maar op sommigen plekken staan de boeren er nog steeds.

De inzet van de politie is erop gericht de situaties veilig te houden, ze zijn met boeren in gesprek en “handhaven waar mogelijk”. De boeren wordt erop gewezen dat bepaalde zaken niet zijn toegestaan, zoals het blokkeren van wegen of zich op de vluchtstrook begeven.

Afgelopen woensdag hielden de boeren een landelijke actiedag in het Gelderse Stroe als protest tegen de stikstofplannen van het kabinet.

 

Reacties

Cookieinstellingen