Danse’ De eerste, zomerse single van Ylka Kolken’s eerste CD.

Foto:

“Vroeger keek ik een paar keer per jaar naar ‘Dirty Dancing’, samen met mijn zus en onze moeder. Ik was altijd zo jaloers op die dansers. Het lijkt me heerlijk om elk gevoel eruit te kunnen dansen,” vertelt Ylka.
In ‘Danse’, een up tempo lied met veel percussie, bezingt Ylka haar wens om te willen kunnen dansen. Overigens refereert ze in het lied ook naar Sandy uit ‘Grease’. Want die dansfilm met de catchy liedjes en feel-good vibe behoort ook tot een van Ylka’s favorieten.

‘Danse’ is de eerste single  van haar eerste album, dat Ylka komend najaar uitbrengt. Deze CD, geproduceerd door Gé Reinders, is geschreven van lockdown naar lockdown. “Ik ben blij dat het af is, en ik kan niet
wachten om het uit te brengen en te spelen. Ik ben trots op het werk dat we samen hebben verricht.” zegt de 24 jarige singer songwriter, geboren in Maasbracht maar nu wonend in Maastricht.
Op het album staan de vijf eerder uitgebrachte singles en zes nieuwe liedjes.

“Het is mix van ingetogen liedjes en vrolijke nummers zoals ‘Danse’. Samen met Gé heb ik nieuwe stijlen uitgeprobeerd, wat volgens mij heel goed gelukt is!” ‘Danse’ is te beluisteren via Spotify en Youtube:

De bezetting is als volgt: Ron van Stratum: drums en alle percussie Roman Korolic: basgitaar Janos Koolen: gitaren, ukele en banjo Mike Roelofs: Hammond orgel Javier Sassen: koortjes
Gé Reinders: gitaar, koortjes en productie
Opgenomen in Studio Liedjes, Roermond en Sticksound, Asten waar Ron van Stratum het lied ook mixte. Gemasterd door Wolfgang Neumann. DVD Neumann, Niederkrüchten (D)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen