ECI cultuurfabriek viert 10-jarig bestaan met festival voor creatieve geesten

Foto: Eci Cultuurfabriek

Van 8 tot en met 18 september is het feest bij ECI cultuurfabriek in Roermond. Het mooiste cultuurhuis van Limburg viert dan haar 10-jarig bestaan met een dagenlang festival vol muziek, theater, toneel, films en creatieve cursussen. Het festival is voor iedereen toegankelijk.
Muziek, theater en previewmiddag

Gedurende het festival is er uiteraard ook muziek. Zo komt Rowwen Hèze het poppodium twee keer platspelen, staat Nederpopband WIES op de bühne en de altijd steengoede Johnny Cash tributeband: Def Americans. Echter verklapt het cultuurhuis nog niet alles, want op zondagavond 11 september staat er na een gratis previewmiddag een muzikale verrassingsact op de planning in het poppodium.

Elke dag de beste film
Filmliefhebbers kunnen tijdens het festival hun lol op! Het cultuurhuis haalt namelijk de beste films van de afgelopen tien jaar van stal. Inclusief twee buitenfilms en een ‘zwijgende’ film genaamd: Meet Buster Keaton…Cops met livemuziek op de achtergrond.

Cursusproeven
Naast muziek, theater en film is er op zaterdagmiddag 10 september speciale aandacht voor creatieve cursussen. Zo zijn er cursussen fashion, tekenen en keramieken, geeft theaterschool LuidZuid toneellessen voor jong en oud en zijn er liveoptredens van muziekensembles en muzikanten die door ECI cultuurfabriek begeleid en opgeleid zijn. Ook is er een kunstexpo.

Van harte welkom
Bij ECI cultuurfabriek is er plek voor alle creatieve geesten. Voor de non-stop creators, de luisteraars, de muzikale toppers, de beginnelingen, de diehards, de leraren, de talenten, de af-en-toe bezoekers, de cabaretliefhebbers, de dansers, de harde werkers, de jongelingen, de ouderen, de buurtbewoners. Kortom: voor de nieuwsgierigen.

Samen maken we de mooiste dingen. En samen vieren we feest. Dus noteer 8 tot en met 18 september alvast in de agenda. ECI cultuurfabriek heet je van harte welkom! Het festivalprogramma vind je op de website: https://www.ecicultuurfabriek.nl/eci-10-jaar/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen