Update maandverwachting juli: na zinderende hitte veel prettigere temperaturen

Foto: Hans Braxmeier via Pixabay

Vaak 22 tot 26 graden en weinig neerslag

Na de tropische hitte van 34 tot plaatselijk 40 graden kan de temperatuur niet anders dan dalen. Richting het eind van de maand hebben we vaak heel gemiddeld zomerweer van 22 tot 26 graden, maar warmte is niet ver van ons land. Omdat er weinig regen wordt verwacht is het ideaal vakantieweer. De aanhoudende droogte kan in toenemende mate problemen veroorzaken.

Met 22 tot 28 graden is het best warm, maar de komende dagen wordt het ronduit heet. De hoogste temperatuur kunnen we dinsdag verwachten. Op grote schaal wordt het 34 tot 38 graden en in het zuiden kan het met 39 of 40 graden bloedheet worden.

Zomerdip, of valt dat wel mee?
De zomerhitte blijft niet lang hangen en de laatste anderhalve week van juli gaan we steeds meer richting hele gemiddelde temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat betekent helemaal niet dat het koud wordt. Eind juli is 22 graden aan de noordkust tot 25 graden in het zuidoosten heel gebruikelijk en dat zijn prima vakantietemperaturen. Warmte ligt wel op de loer ten zuiden van ons land, dus we kunnen best nog een keer te maken krijgen met tropische temperaturen. Daarvoor hebben we alleen een zuidelijke wind nodig en het is nog onzeker of we die krijgen.

Het weerbeeld bestaat uit zon en wolken. Er is kans op een bui, maar veel regen verwachten we niet. Mocht het tot regen- en onweersbuien komen, dan blijven deze beperkt tot een korte periode. Dit betekent dat we eerder te maken hebben met problemen door aanhoudende droogte, dan stortregens.

Warmte terug van weggeweest!
Begin augustus schotelen de modellen ons bovengemiddelde temperaturen voor. We kunnen dus vaak zomerse temperaturen van 25 graden of meer verwachten. Gemiddeld zijn de laatste tien dagen van juli en de eerste tien van augustus de warmste van het jaar.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/update-maandverwachting-weer-juli-2022

Cookieinstellingen