JAZZ CONCERT                  Jo Didderen & L’Equipe de Rêve  

Foto:               OPENLUCHTTHEATER THORN                                 ZONDAG 21 AUGUSTUS                 Jo                            

 In het Openluchttheater Thorn geeft het energieke gezelschap ‘Jo Didderen & L’Equipe De Rêve’ op zondag 21 augustus om 14.00 uur een swingend Jazzconcert.

De Equipe de Rêve bestaat uit Marc Huynen (trompet), Tim Daemen (trombone), Rob Sijben (altsax), Bart Oostindie (gitaar), Simon Oslender (toetsen), Jerome Cardynaals (drums), Steffen Thormählen (percussie) en bandleider Jo Didderen (contrabas)                                                                                                                                          

Als cadeau voor zijn 50e verjaardag presenteert Jo Didderen in april 2016 het album Happy Hour. Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve, dus…) is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groove gerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective.

En Route! (2019) is het 2e – deels live opgenomen – album van de Equipe. En ook nu weer bewijst dit stevig groovende gezelschap – bestaande uit maar liefst 8 topmusici uit de Euregio – dat jazz een feest voor oor en hart kan zijn. Met beide voeten stevig in de (Blue Note-) traditie, maar toch helemaal van nu!

Album nummer 3 (2020) is een eerbetoon aan de inmiddels 80-jarige Jazzlegende Herbie Hancock. Our Point Of View bevat vijf bewerkingen van composities van de meester zelf en één ode aan de schijnbaar eeuwig jonge pianovirtuoos van bandleider/contrabassist Jo Didderen. Stevig groovend en toegankelijk als altijd, maar ook de meer impressionistische kant van HH komt zeker aan bod.

Tijdens de corona-periode werkte de band stug door aan nieuw materiaal, en dat is zeker ook te horen zijn tijdens het concert in Thorn op zondag 21 augustus.

Tickets à € 15,00 zijn te bestellen via: www.openluchttheaterthorn.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen