Nederlandse muziek app ontpopt zich tot nieuw social medium

Foto:

Horst, 3 augustus 2022 – Waar muziekliefhebbers dagelijks gebruik maken van Spotify om te luisteren naar hun favoriete muziek en Podiuminfo.nl bezoeken om de Nederlandse concertagenda in te zien, daar hebben zij er nu een nieuwe favoriete muziek app bij: Gigit!

Met Gigit leggen gebruikers concertervaringen vast, waardoor zij nooit meer een concert vergeten. Door ze te voorzien van een persoonlijke beoordeling, recensie en een foto worden geweldige herinneringen aan concerten van Pearl Jam of Armin van Buuren in leven gehouden en ontstaat een live muziekarchief waar iedereen toegang tot heeft. Met de laatste app release, op zowel iOS als Android, voegt Gigit hier een volledig nieuwe dimensie aan toe: social media.

Delen, diggen en reageren

Met de komst van de notificatie box en de dig-button (denk aan een like op Instagram) werd de basis voor een social media muziekplatform gelegd. In de 3.0 versie die onlangs in de App stores van Apple en Google verscheen wordt het sociale aspect nog meer benadrukt. Met de vernieuwde app is het mogelijk om concertfoto’s en beoordelingen op een eenvoudige en opvallende manier te delen op de tijdlijnen van onder meer Instagram en Facebook, maar wat het meest in het oog springt is de nieuwe comment-functie. Waar voorheen alle gesprekken over concertervaringen tussen gelijkgestemden gedeeld werden in de kroeg of op de inmiddels uitgestorven agendapagina’s van Facebook, biedt Gigit nu eenzelfde mogelijkheid binnen haar app. Zo komen concertfoto’s, reviews en het gezamenlijk nababbelen nu samen op één plek waar alles om livemuziek draait.

“We hebben altijd voor ogen gehad dat Gigit meer moet zijn dan enkel een statisch muziekarchief. Met de komst van de social functies zetten we steeds grotere stappen naar een nieuw social media platform. Een platform die liefhebbers van concerten en festivals bedient en de totale beleving vergroot.” Jannis Van den Heuvel (een van de vier oprichters van Gigit) gaat verder: “En we zijn nog lang niet klaar. De komende maanden releasen we diverse nieuwe updates die livemuziek ervaringen van onze gebruikers verder verrijken. Zo werken we hard aan verbeterde festivalpagina’s en het optimaliseren van de zoekfunctie.”

 

Gigit 3.0 is nu verkrijgbaar voor iOS en Android.

Over Gigit

Gigit is een app die de concertgeschiedenis van fanatieke concert- en festivalgangers bijhoudt. Door

live-muziekervaringen op te slaan, te beoordelen en te delen, wordt geen enkel concert meer vergeten en creëren alle gebruikers samen een collectief en sociaal live-muziekarchief. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, Runkeeper voor hardlopers, IMDB voor filmliefhebbers, is Gigit voor concert- en festivalgangers.

 

De start-up is gevestigd in het Limburgse Horst en bestaat uit vier muziekliefhebbende ondernemers die reeds hun sporen verdienden in digitale marketing en app development.

Meer over Gigit op https://getgigit.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen