Bijzondere ontmoetingen tijdens eerste editie Struinen in de Tuinen Roermond

Foto: Sabine v. Nistelrooy

Afgelopen zondag vond in Roermond de eerste editie van Struinen in de Tuinen plaats. In heel Roermond waren maar liefst 13 tuinen gevuld met lokale artiesten die 39 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de eerste editie een overweldigend succes was!

Van Donderberg tot Maasniel, van Centrum tot Hoogvonderen; heel Roermond stond in het teken van Struinen in de Tuinen. Van ontroerende theatervoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Isabelle Wiegersma: “Alle 13 tuineigenaren, en alle deelnemende artiesten hebben samen voor een bruisend festival gezorgd, waar de bezoekers met veel gastvrijheid werden ontvangen. In de smaak viel o.a. TG Mud bij het Cuypershuis waar de toeschouwers genietend van de warme zon hun hilarische spel konden aanschouwen.”

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan… je eigen buren.

 

Struinen in de Tuinen en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Struinen in de Tuinen en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen