10 en 11 juni op diverse locaties aandacht voor architect Pierre Cuypers

Foto: Cuyperhuis Roermond

 

Het Cuypershuis in Roermond organiseert op 10 en 11 juni een Cuypersweekend, met diverse activiteiten als speciale rondleidingen, wandel- en fietsroutes en presentaties. Het publiek kan dan op verschillende locaties kennismaken met architect, ambachtsman en vormgever Pierre Cuypers. Het Cuypershuis is dat weekend gratis toegankelijk.

Programma Cuypershuis Roermond

In het Cuypershuis is momenteel de expositie ‘Kastelen om van te dromen’ te zien. De tentoonstelling neemt bezoekers mee naar de neogotische residenties waarin de rijke bewoners tijdens hun dagelijkse leven vertoefden. Deze geromantiseerde kastelen leven tegenwoordig voort in de fantasie van filmmakers, striptekenaars, illustratoren en gamedesigners.

Bij deze expositie is een speciale speurkrant voor jong en oud verkrijgbaar. Met behulp van nieuws, opdrachten, roddels en een bijzonder kookrecept leer je meer over het leven op een kasteel. Door QR codes kun je thuis verder zoeken over dit thema.

Tijdens het Cuypersweekend is er aandacht voor diverse ‘Cuypersprojecten’ zoals de recent heropende Koninklijke Wachtkamers, de restauratie van de Lambertuskerk in Veghel door studenten van Sint Lucas en voor recente aanwinsten in de collectie van het Cuypershuis. Ook kan men weer aan de slag met 3d-printen in het Cuyperslab.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.cuypershuisroermond.nl

Cuypersweekend

Verschillende ‘Cuyperslocaties’ haken in op het Cuypersweekend. Met dit weekend worden plekken en gebouwen, die een relatie hebben met architect Pierre Cuypers, in het licht gezet.

Dit jaar doen mee: Cuypershuis Roermond, VVV Midden-Limburg, de Munsterkerk in Roermond, het Oude Kerkhof in Roermond, kasteel Aerwinkel in Posterholt, Streekmuseum Stevensweert en de Eindhovense Sint-Catharinakerk. Deze kerk bestaat 150 jaar en viert het jubileum met tal van activiteiten.

Meer weten over wat deze locaties te vertellen hebben over hun relatie met architect Pierre Cuypers? Het programma is te vinden op www.cuypershuisroermond.nl/activiteiten/cuypersweekend.html.

Zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017

Cuypersweekend: op diverse locaties aandacht voor architect Pierre Cuypers

Deelnemende locaties zijn:

Cuypershuis Roermond, VVV Midden-Limburg, Munsterkerk Roermond, het Oude Kerkhof in Roermond, kasteel Aerwinkel in Posterholt, Streekmuseum Stevensweert en de Eindhovense Catharinakerk. www.cuypershuisroermond.nl/activiteiten/cuypersweekend.html

Naast activiteiten is de expositie ‘kastelen om van te dromen’ in het Cuypershuis gratis toegankelijk

Reacties