Fiets- en wandelroute Kunst op Straat beschikbaar!

Kunst op Straat is een project van de Gemeente Roermond, waarbij op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan kunst in de openbare ruimte. Er is een gids verkrijgbaar met een fiets- en wandelroute langs enkele van deze kunstwerken.

Omdat de kunstwerken in de gids worden toegelicht door afbeeldingen en teksten, kunnen we spreken van een tentoonstelling. Dit geeft een extra impuls om de werken eens goed te bekijken en de verhalen achter de kunstwerken te leren kennen. In de gids staan ook enkele vragen die als speurtocht kunnen dienen. Dit is een aanzet om de kunst in de openbare ruimte voor het onderwijs van betekenis te kunnen laten zijn.

De tentoonstelling blijft
Naast een website, de verhalenreeks in 1Roermond en een beeldcampagne over de beleving van kunstwerken in de openbare ruimte, vonden ook vijf performances plaats. Dit alles met als doel om inwoners en bezoekers van de stad Roermond te verrassen met niet-alledaagse vormen van kunst op straat. Om zo meer oog te krijgen voor de kunst in de openbare ruimte en om de verwondering daarover los te maken. Na de publicatie van de route en de toelichtingen in de gids wordt het project weliswaar afgerond, maar de tentoonstelling blijft bestaan.
Wethouder Ferdinand Pleyte kijkt tevreden terug. “Ik vind het belangrijk dat kunst en cultuur in een nieuwe dimensie gebracht worden. Dat is hiermee goed gelukt. De kunstwerken stonden al buiten. Juist door hier bij stil te staan, erover te vertellen en speciale voorstellingen rondom te organiseren krijgt het opnieuw aandacht.”

Gratis verkrijgbaar
De gids is verkrijgbaar bij het VVV, Gemeente Roermond, Cuypershuis, ECI Cultuurfabriek en Bibliotheek/Historiehuis. De route staat dan ook op www.kunstopstraat.eu
Deze website bevat informatie over het project Kunst op Straat en over een groot aantal kunstwerken in de Gemeente Roermond.

Reacties