Ciro Artwalk in Hornerheide ook dit jaar verrassend

Foto: www.ciro-horn.nl/nl/artwalk.

HORN – Een prachtige wandeling in een bosrijke setting langs meer dan 120 kunstwerken. Dat is de Ciro Artwalk, een uniek evenement dat de afgelopen maanden al vele honderden bezoekers naar Horn trok. Ook de komende weken verwacht de organisatie nog veel toeloop. “Het is een heerlijk uitje, heel verrassend”, aldus een bezoeker. De Artwalk bezoeken kan nog tot en met 3 september. Toegang is gratis.

De Ciro Artwalk beleeft dit jaar zijn elfde editie. In de bosrijke omgeving van Hornerheide is een wandeling uitgezet die bezoekers langs meer dan 120 beelden van 21 kunstenaars voert. Wandelen in het groen, genieten van gevarieerde kunst en ondertussen je verbeelding de vrije loop laten: het is een mooie combinatie voor een dagje uit. Niet alleen bezoekers uit de omgeving weten de Artwalk te vinden, maar ook toeristen en dagjesmensen uit andere delen van het land.

Prominente kunstenaars
De geëxposeerde beelden zijn van prominente kunstenaars uit Nederland en België. Variatie is daarbij het toverwoord. Waar de ene kunstenaar zich laat inspireren door natuurlijke verschijnselen en mythologische verhalen, is de andere vooral geboeid door menselijke figuren. De toegepaste materialen zijn al even divers. Van glas, steen, keramiek en porselein, tot raku, brons, koper, messing en zelfs was en textiel: elke kunstenaar gebruikt weer andere materialen en technieken.

Foto:  www.ciro-horn.nl/nl/artwalk.

Kunst en natuur
De Artwalk is een initiatief van Ciro, een organisatie die gespecialiseerd is in het behandelen van mensen met chronisch orgaanfalen, zoals COPD, astma en chronisch hartfalen. Met de kunstwandeling in het groen wil zij eigen patiënten én mensen ‘van buiten’ ontspanning bieden. “De combinatie van kunst en natuur biedt rust en nodigt tegelijkertijd uit voor een goed gesprek”, aldus de organisatie. “Belangrijke elementen in het leven van onze patiënten, maar eigenlijk van iedereen.”

Rolstoeltoegankelijk
De wandelroute gaat over verharde paden en is daarom geschikt voor mensen met een beperking. De start is bij de hoofdingang van Ciro. Hier is ook een wandelbrochure verkrijgbaar met informatie over de deelnemende kunstenaars.

De Ciro Artwalk is alle dagen gratis toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Beginpunt: Hornerheide 1 in Horn. Bezoeken kan tot en met maandag 3 september 2018. Voor meer informatie: www.ciro-horn.nl/nl/artwalk.

Reacties

article
85977
HORN – Een prachtige wandeling in een bosrijke setting langs meer dan 120 kunstwerken. Dat
https://roermond.nieuws.nl/kunstcultuur/85977/ciro-artwalk-hornerheide-ook-jaar-verrassend/
2018-08-10T10:20:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/08/10101656/Ciro-Artwalk-1.jpg
Kunst&Cultuur, Nieuws