Expositie ‘Naar Cuypers’ met Broekhin

Foto: Cuypershuis Roermond

Persbericht, 9 januari 2019 –  Op vrijdag 25 januari om 15 uur opent in de projectruimte van het Cuypershuis de expositie ‘Naar Cuypers’. De exposanten zijn HAVO/VWO leerlingen van BC Broekhin en de Vrijeschool Roermond. Tijdens de opening geven ze een presentatie over het creatieve proces van Atelier Cuypers. De expositie is daarna nog te zien t/m 28 februari 2019.

 De opdracht voor ‘Naar Cuypers’

De leerlingen hebben zich laten inspireren door het gebouw en het gedachtegoed van Cuypers. Een gekozen voorwerp uit de vaste museumcollectie speelt een rol in hun ‘mobiele museum trailer’. Deze trailer moet mensen iets laten zien zodat ze daarna naar het museum willen komen.
Ook kozen de leerlingen een locatie en doelgroep voor hun ontworpen trailer. Een aantal van deze uitgevoerde ontwerpen met de bijbehorende toelichting is te zien in de expositie ‘Naar Cuypers’, naast tekeningen, schetsen en proefjes.

Het project ‘Atelier Cuypers’

Het Cuypershuis nodigt elk schooljaar het voortgezet onderwijs uit de regio Midden-Limburg uit om deel te nemen aan het project Atelier Cuypers. Het museum stelt in de periode januari tot en met mei de projectruimte als expositieruimte beschikbaar. Het gebouw en de collectie van het museum zijn uitgangspunt en inspiratiebron voor de leerlingen. De collectie bestaat uit (kunst)voorwerpen uit de ateliers van Pierre Cuypers, maar ook uit actuele interieurvormgeving.
Binnen de beeldende vakken zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van kunstwerken. Met deze kunstwerken wordt een expositie in het museum ingericht, toegankelijk voor het publiek.

Het doel van dit project is om de leerlingen op een actieve manier kennis te laten maken met de collectie.

Expositie ‘Naar Cuypers’ met Broekhin – Leerlingen van BC Broekhin exposeren hun Cuyperskunst – 25 januari t/m 28 februari 2019 –  Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond – 0475 – 359 102, [email protected] – Bekijk onze nieuwe website via www.cuypershuisroermond.nl –  Volg ons ook op Instagram, Twitter en Facebook!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0