Boek&Film over Ian Mcewans ‘Atonement’

Foto: Bibliorura

Persbericht – Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

 De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de nieuwe activiteit Boek&Film. In februari gaan we ons buigen over het boek ‘Boetekleed’ van Ian McEwan, dat in 2007 is verfilmd als ‘Atonement’ met Keira Knightley en James McAvoy. Deze verfilming won onder andere een Oscar en twee Golden Globes.

Op een avond in 1935 denkt de dertienjarige Briony te zien dat haar zus Cecilia wordt aangerand door Robbie, zoon van de huishoudster en beschermeling van haar vader. Als ze later die avond een gestalte ziet wegrennen bij haar nichtje, denkt ze aan een verkrachting. Gedreven door haar schrijversambities, haar behoefte aan een verhaal, beschuldigt ze Robbie. Briony’s fout is van beslissende invloed op het leven van alle drie.

Boek&Film bestaat uit twee avonden. Op 6 februari bespreken we in de bibliotheek het boek ‘Boetekleed’ en op 13 februari kijken we bij ECI naar de film ‘Atonement’. Na de filmvertoning volgt een bespreking van de film.

Deelname aan de boekbespreking is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Deelnemers aan de boekbespreking krijgen een kortingsbon voor de film. Op vertoon van deze bon krijgt u €2 korting op de filmvertoning van Atonement (normale prijs €9). Aanmelden voor Boek&Film kan via www.bibliorura.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen