Unieke voorstelling in ROERMOND COCO CHANEL – de mythe

Foto: ECI
“My life didn’t please me, so I created my life.” Met het leven van Coco Chanel als leidraad maken theatermakers Ulrike Quade (NL) & Jo Strømgren (NO) een hedendaagse theatervoorstelling over branding, gender, creatie, mode, liefde en oorlog. Een voorstelling waarin de mens mode wordt en mode de mens ontstijgt. Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon, larger than life.
COCO CHANEL ging in première op 13 april 2017 in Theater Bellevue (Amsterdam) en werd lovend ontvangen én verkozen tot beste voorstelling van 2016/2017 door de WijkJury Amsterdam. Nog een paar keer speelt deze succesvoorstelling in Nederland: op zaterdag 23 maart in ECI Cultuurfabriek in Roermond. Kijk hier voor meer informatie: www.ecicultuurfabriek.nl/theater/ulrike-quade-company/
★★★★★ Een niet in woorden te vangen toveren – Theaterkrant (Loek Zonneveld) Fascinerend door de sterke beeldende kracht – Scènes (Léonie Sanders) Toverachtige voorstelling – Haarlems Dagblad (Margriet Prinssen)
ULRIKE QUADE COMPANY
De voorstellingen van de in Amsterdam gevestigde Ulrike Quade Company zijn een combinatie van beeldhouwwerk, dans, performance, taal en muziek. Ulrike Quade Company maakt vaak (inter)nationale coproducties. De meest recente voorstellingen zijn het succesvolle Mahler & Kokoschka (“Hartroerend” ★★★★ De Volkskrant), Dorian Gray in coproductie met Silbersee, naar de bestseller van Oscar Wilde en de opera Madama Butterfly, die op 31 januari 2017 in première ging in De Munt/La Monnaie in Brussel.
INTERNATIONALE COPRODUCTIE
COCO CHANEL is een coproductie van Ulrike Quade Company en Jo Strømgren Kompani (Noorwegen). Eerder maakten zij samen het succesvolle The Writer, dat nog steeds op de internationale podia staat. De muziek voor COCO CHANEL wordt gemaakt door componistenduo Strijbos & Van Rijswijk.
REPRISE COCO CHANEL
De reprise van Coco Chanel startte met het TheaterFestival in Amsterdam en een buitenlandse tournee naar o.a. Frankrijk, Noorwegen, Rusland en Colombia. Coco Chanel is vanaf 19 maart 2019 weer enkele keren in de Nederlandse theaters te zien. Meer informatie: www.ulrikequade.nl/coco
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen