Museumweek in het Cuypershuis: ontdek onze collectie

Foto: Cuypershuis

050401RH- Tijdens de Nationale Museumweek kun je kennismaken met de prachtige collectie van het Cuypershuis. Als landelijk pronkstuk staat dit jaar het 3D kopieerapparaat van Cuypers in de schijnwerpers. Tussen 8 en 14 april kan ontdekt worden waarom dit zogenaamde punteerapparaat juist zo bijzonder is. Tijdens het weekend van 13 en 14 april is de toegang tot het Cuypershuis gratis.

Programma Museumweekend

Ontdek op zaterdag 13 en zondag 14 april meer over het bijzondere ‘Pronkstuk’ in onze collectie. Jong én oud kan aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D stoeltje. Of bekijk op zondag samen met fotograaf Franco Gori de expositie ‘Tijdsbeeld’. In de museumwinkel zijn exclusieve ‘Cuypersbustes’ uit onze 3D printers te koop. Het hele programma is te vinden op www.cuypershuisroermond.nl.

Pronkstuk voor de Nationale Museumweek

Van 8 tot en met 14 april 2019 staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal – dat van ons allemaal is – in de schijnwerpers. In het Cuypershuis is het ‘Pronkstuk’ dit jaar het punteerapparaat: het 3D kopieerapparaat van architect Pierre Cuypers. Het unieke van dit punteerapparaat is de mogelijkheid om er kopieën op schaal mee te maken. Op deze innovatieve werkwijze produceerde Cuypers in zijn werkplaatsen talloze interieurstukken voor kerken en gebouwen in Nederland en daarbuiten. Een prima voorbeeld van zijn ondernemerschap!

#OnsEchteGoud

Tijdens de Nationale Museumweek van 8 t/m 14 april maakt iedereen kans op verschillende prijzen zoals een Museumkaart. Deelnemen aan deze wedstrijd kan door met een ‘Gouden Kader’ een foto te maken in het Cuypershuis en deze op sociale media te delen via #OnsEchteGoud @Cuypershuis. Het Cuypershuis is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 11 en 16.30 uur. Alleen op 13 en 14 april is de entree gratis.

Volg het nieuws over de Nationale Museumweek via www.nationalemuseumweek.nl

Museumweek in het Cuypershuis: ontdek ons pronkstuk uit de collectie –Gratis toegang en activiteiten tijdens het Museumweekend van 13 en 14 april – Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, www.cuypershuisroermond.nl Het Cuypershuis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 16.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0