Limburgse start-up Gigit bouwt aan collectief concertgeheugen

Foto:

Horst, 4 juli 2019 – Limburgse start-up Gigit lanceert vandaag de app die fanatieke concert- en festivalgangers de mogelijkheid biedt om bezochte concerten op te slaan in een “persoonlijk live-muziekarchief”. De laatste jaren verschijnen er tal van apps die beantwoorden aan de behoefte om ervaringen op te slaan. Zo houden bierliefhebbers wereldwijd bij welke speciaalbiertjes ze drinken in de app Untappd, hardlopers slaan hun trainingen op in Runkeeper en filmliefhebbers maken lijstjes van de films die ze zagen in IMDb. Voor elke groep liefhebbers lijkt er een app te zijn. Behalve voor concertgangers, zo bleek. Daar brengen de Limburgse initiatiefnemers van Gigit nu verandering in.

Het doel van Gigit is om live-muziekliefhebbers nooit meer een bezocht concert te laten vergeten. Door in de app aan te geven wanneer je wie, waar, live zag, en wat je ervan vond, voegt Gigit het concert toe aan je persoonlijke tijdlijn (de zogenaamde “liveline”). Eventueel kan er nog aanvullende informatie toegevoegd worden, zoals een foto of een recensie. Uiteraard kan dit vervolgens gedeeld worden met andere muziekliefhebbers en kan men, à la Instagram, anderen volgen. Zo ontstaat er een collectief en sociaal live-muziekarchief.

De initiatiefnemers van Gigit zagen een duidelijke behoefte aan het bewaren van concertherinneringen. De één draagt nog weken/maanden een festivalbandje, de ander bewaart concertkaartjes en weer een ander houdt uitgebreide Excel-sheets bij. “Maar de laatste jaren vertaalt deze behoefte zich vooral in het eindeloos fotograferen en filmen van concerten,” aldus Gigit’s mede-oprichter Jannis van den Heuvel. “Dat vinden we jammer. Het doet namelijk afbreuk aan het moment. Voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Staat iedereen naar zo’n schermpje te turen. Dat kan niet de bedoeling zijn.” Gigit geeft daarom een andere invulling aan de behoefte om concerten vast te leggen en te onthouden. Van den Heuvel benadrukt dat alle handelingen in de Gigit app niet tijdens het concert zelf plaatsvinden. “Sterker nog, uiteindelijk zal er ook kwalitatief beeldmateriaal van professionele fotografen en media toegevoegd worden aan de gigs in Gigit, dus dan is zo’n eigen ver-weg-foto’tje eigenlijk überhaupt overbodig. Het gaat erom dat je op het moment zelf ongestoord kunt genieten en na afloop een plek hebt waar je deze mooie momenten nog eens kunt herbeleven.”

Gigit is vanaf nu beschikbaar in de Apple App Store. Meer over Gigit en de toekomstplannen van de start-up is te vinden op https://getgigit.com

Over Gigit

Gigit is een app die de concertgeschiedenis van fanatieke concert- en festivalgangers bijhoudt. Door live-muziekervaringen op te slaan, te beoordelen en te delen, wordt geen enkel concert meer vergeten en creëren alle gebruikers samen een collectief en sociaal live-muziekarchief. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, Runkeeper voor hardlopers, IMDB voor filmliefhebbers, is Gigit voor concert- en festivalgangers.

De start-up is gevestigd in Horst en bestaat uit 4 muziekliefhebbende ondernemers uit Weert, Roermond en Horst die reeds hun sporen verdienden in online marketing en app development.

Meer over Gigit op https://getgigit.com

'

Reacties

article
98140
Horst, 4 juli 2019 – Limburgse start-up Gigit lanceert vandaag de app die fanatieke concert-
https://roermond.nieuws.nl/kunstcultuur/98140/limburgse-start-up-gigit-bouwt-aan-collectief-concertgeheugen/
2019-06-28T14:34:08+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2019/06/28143210/gigit.jpg
Kunst&Cultuur, Roermond Nieuws