Kinderen op wereldreis in het Laurentius Ziekenhuis van Roermond

erpleegkundige Jessica en pedagogisch medewerker Saskia
Foto: LZH Roermond

Een bezoek aan het ziekenhuis kan indrukwekkend zijn voor kinderen. Dan is het wel zo prettig wanneer de omgeving vrolijk is en voor afleiding kan zorgen.

De gang van de kinderafdeling

De recente metamorfose op de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis draagt daar zeker aan bij. Afgelopen donderdag werd de nieuwe inrichting officieel gepresenteerd en werden de namen bekend gemaakt van de twee personages die overal opduiken.

De kinderafdeling is al geruime tijd geleden op een nieuwe locatie in het ziekenhuis in een modern jasje gestoken. Helaas ontbrak het nog aan een op kinderen aangepaste entourage. Dat is inmiddels veranderd. De gehele kinderafdeling is nu thematisch ingericht, net als de overige locaties in het ziekenhuis waar geregeld kinderen komen zoals de kinderrecovery en diverse wachtruimtes.

De behandelkamer van de kinderafdeling

 

Rik de Ranger en Skip de Kameleon
Gekozen is voor het thema ‘op ontdekkingsreis door het ziekenhuis’. De hoofdrolspelers zijn Rik de Ranger en Skip de Kameleon. Lopend over de kinderafdeling zie je deze twee personages steeds terugkomen op de wanden van de gangen. In iedere gang staat een ander werelddeel centraal. De namen van het duo zijn overigens niet door het ziekenhuis zelf bedacht maar door kinderen die dit najaar meededen aan een kleurwedstrijd.

Raam van decouveusekamer

 

Makkelijker oriënteren
De belangrijkste reden voor de metamorfose van de kinderafdeling is het creëren van een omgeving waarin kinderen zich thuis voelen en afgeleid worden van hun ziekzijn. Naar verwachting zal de nieuwe inrichting patiëntjes bovendien helpen bij het oriënteren op de afdeling. Doordat er duidelijke herkenningspunten op de muren te zien zijn, zullen zij makkelijker kunnen onthouden waar hun eigen kamer is. De mate waarin de thematisering is doorgevoerd op de kinderafdeling en in de rest van het ziekenhuis verschilt, waarbij rekening is gehouden met de functie van een ruimte. Zo zijn de gangen van de kinderafdeling en de speelkamer het kleurrijkst en uitbundigst. Op de patiëntenkamers daarentegen komt het thema slechts subtiel terug. Kinderen liggen hier immers voor hun rust en daarom worden hier bewust minder prikkels aangeboden.

De speelkamer
'

Reacties

article
90142
Een bezoek aan het ziekenhuis kan indrukwekkend zijn voor kinderen. Dan is het wel zo
https://roermond.nieuws.nl/lokaal-nieuws-uit-de-regio/90142/kinderen-op-wereldreis-laurentius-ziekenhuis-roermond/
2018-11-30T16:20:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/11/30161134/1.-Verpleegkundige-Jessica-en-pedagogisch-medewerker-Saskia.jpg
Gezondheid, Roermond Nieuws, Roermond Regio Nieuws