Inschrijving voor LBM Jeugdorkest in 2019 van start

Het LBM Jeugdorkest tijdens het Sint Rosa Festival in Sittard
Foto: Karin de Jonge

Na een succesvolle concertreeks in 2018 gaat het LBM Jeugdorkest in maart 2019 van start met repetities voor een nieuw muzikaal project: ‘Godspeed!’. Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen dat jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar brengt en een muzikaal programma (concertreeks) op hoog niveau neerzet. Godspeed! is niet alleen de titel van het spetterende openingswerk van het nieuwe programma, het sluit ook aan op de inhoud van het concert (betekenis: iemand een goede reis wensen). Het LBM Jeugdorkest werkt in dit project samen met drie jonge topsolisten. Jonge muzikanten die willen deelnemen aan het LBM Jeugdorkest en de drie solisten willen begeleiden tijdens hun muzikale reis, kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.lbmblaasmuziek.nl/limburgs-jeugdorkest-2019.

Godspeed!
Godspeed! is niet alleen de titel van het spetterende openingswerk in dit programma. De betekenis van de titel sluit ook aan op de inhoud van het concert. Het woord ‘godspeed’ wordt namelijk gebruikt om iemand een goede reis te wensen. Het LBM Jeugdorkest werkt in dit project samen met drie jonge topsolisten die tijdens hun deelname aan de LBM Finale Jonge Solisten in voorgaande jaren al indruk maakten. De solisten zijn Max Hubens (bastrombone), Maarten Takken (klarinet) en Camiel Lemmens (hoorn). Zij worden door het orkest begeleidt tijdens hun muzikale reis.

  • Programma
  • Godspeed! – Stephen Melillo
  • Concerto for Basstrombone and Band (deel 1) – Derek Bourgeois – solist Max Hubens
  • 1e Hoornconcert – Richard Strauss – solist Camiel Lemmens
  • Clarinet Concerto No. 2 (deel 3) – Oscar Navarro – solist Maarten Takken
  • Tierra Mítica – Bernardo Adam Ferrero

Concerten
Als eerste reist het LBM Jeugdorkest af naar Midden-Limburg om op zondag 14 april een Galaconcert met Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek te verzorgen. In het najaar, op zaterdag 21 september brengt het LBM Jeugdorkest een concert ten gehore in de St. Willibrorduskerk in Obbicht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Concordia Obbicht. Vooralsnog staan de concerten in september op de Amerikaanse Begraafplaats te Margraten en de Duitse militaire begraafplaats te Ysselsteyn onder voorbereid in de planning.

Over het LBM Jeugdorkest
Het LBM Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om jonge, getalenteerde muzikanten bij elkaar te brengen en in een korte voorbereidingstijd een programma op hoog niveau neer te zetten. Het projectorkest is in de basis een harmonieorkest, waarvoor jongeren uit de hele provincie zich kunnen opgeven. Andere doelstellingen van het LBM Jeugdorkest zijn de promotie van de blaasmuziek, het spelen van aansprekende programma’s en daarbij het aanspreken van een publiek dat normaal gesproken niet snel met blaasmuziek in aanraking komt.

Voor een overzicht van alle repetitie- en concertdata ga naar www.lbmblaasmuziek.nl/limburgs-jeugdorkest-2019. Hier staan ook de voorwaarden voor deelname en het inschrijfformulier. Aanmelden kan tot vrijdag 11 januari 2019.

'

Reacties

article
90178
Na een succesvolle concertreeks in 2018 gaat het LBM Jeugdorkest in maart 2019 van start
https://roermond.nieuws.nl/lokaal-nieuws-uit-de-regio/90178/inschrijving-lbm-jeugdorkest-2019-start/
2018-12-03T14:44:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2018/12/03143930/FOTO-PB-LBM-Inschrijving-voor-LBM-Jeugdorkest-in-2019-geopend_credit-Karin-de-Jonge.jpg
Jeugdorkest
Kunst&Cultuur, Roermond Nieuws, Roermond Regio Nieuws