Plantenbieb Roermond zorgt voor positiviteit

Foto:

Ruth Heynen is deze zomer begonnen, met de plantenbieb in Roermond.

Dit deed ze omdat ze het leuk vindt en groen geluk met anderen wilt delen.
Wel heeft ze hulp van veel mensen uit haar omgeving gehad (en nog steeds). ”Zo schieten de buren of mijn moeder wel eens te hulp, als ik te lang weg ben voor mijn werk bijvoorbeeld. Vooral kamerplanten kunnen namelijk niet altijd buiten staan. Als het te hard regent of te koud is, moeten ze naar binnen. Ik werk in de wereld van de interieurbeplanting, bij Donker Interieur en mijn collega’s stoppen mij ook wel eens wat snoeiafval toe, dat ik dan weer kan stekken.
Of soms ook gewoon plantjes die niet meer gebruikt kunnen worden voor projecten” vertelt Ruth.
Heynen zegt verder: In de bieb staan kamer- en tuinplanten. Ik krijg ook wel eens moestuinplanten, maar daar ben ik niet zo blij mee.Want ik vrees dat er bij de volgende moestuintjes actie van de AH, alleen nog maar moestuintjes in de kast zullen staan.    Dus alle kamer- en tuinplanten zijn welkom. Liefst in klein formaat. Grotere planten heb ik op afspraak ook wel al een paar keer
aangenomen en probeer ik dan weer op te delen in meerdere kleinere plantjes, die makkelijker mee te nemen zijn”.
”Zover ik weet zijn wij de enige plantenbieb in Remunj. Tenminste de enige, die aangesloten is bij de stekjesroute(zie Facebook).  Ik probeer er altijd voor te zorgen dat de bieb er netjes gevuld bij staat en dat er voldoende te kiezen valt. Daar kun je trouwens best druk mee zijn. Soms laat iemand in 1 keer 9 pannenkoekplanten achter. Of iemand neemt meerdere plantjes mee en laat
een donatie achter in de brievenbus. Dan moet er wel snel iets nieuws gehaald worden voor in de kast”.
In de toekomst wil ik hier vrolijk mee doorgaan, want het levert zoveel positiviteit op. Voorbijgangers zijn altijd nieuwsgierig en mensen komen soms echt van ver, om iets te ruilen. Ik merk ook dat mensen er heel erg netjes mee omgaan en iedereen in de buurt er blij van wordt.

Wel zullen we een winterstop moeten inlassen, als het weer echt te koud wordt, besluit de beheerster van de planten bieb.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen