Boomkenner Hamer: mensen gelukkig maken door mijn werk geeft voldoening

Foto: Redactie

Roermond – Angela Hokstam – Een boomverzorger is iemand, die zich gespecialiseerd heeft in boomverzorging. Denk aan het snoeien van bomen, het uitvoeren van boomveiligheidscontroles en het voorkomen of bestrijden van ziekten en plagen. Boomverzorging is een specialisatie die niet standaard toebehoort tot de werkzaamheden van een hovenier. Een boom kan behoefte hebben aan extra verzorging om verschillende redenen, zoals een ziekte of omdat de boom niet goed groeit. Voor al deze problemen is het nodig om een boomverzorger te raadplegen.

De boomverzorger komt met een plan van aanpak, om de boom gezond te maken of gezond te houden. Er kan bijvoorbeeld een bodemonderzoek uitgevoerd worden om er achter te komen waar de boom een tekort aan heeft. Of er kunnen bliksemafleiders in bomen geplaats worden.

Richard Hamer die in Roermond woont, doet het werk als boomverzorger/ boomkenner al bijna 3 jaar, sinds maart 2017. Hij begon dit werk, omdat hij op zoek was naar meer vrijheid in zijn prive leven.

”Jaren geleden was ik sergeant bij de luchtmobiele brigade en had als neven functie klim instructeur. Deze vaardigheid in combinatie met de buitenlucht en direct klant contact maakte het voor mij een mooi beroep” vertelt Hamer. ”Na een aantal cursussen ben ik gestart als zelfstandig ondernemer(Hamer hoveniers en boomverzorging). In Roermond zijn er boomverzorgers maar het zijn er weinig, waardoor ik een mogelijkheid zag in deze markt. Ik doe bomen snoeien periodiek en bomen rooien op moeilijke plaatsen waar het belangrijker is neven schade te voorkomen” vervolgt de boomkenner.

 

”Ik doe ook hoveniers werk op het gebied van onderhoud. Het mooiste aan mijn werk is mensen gelukkig maken, dat geeft veel voldoening en hierin ligt denk ik ook de sleutel voor mijn toekomst. Mensen die tevreden zijn maken reclame voor mij en dat zie ik steeds vaker gebeuren. Dit geeft mij handvaten om verder te denken over de toekomst” aldus Hamer.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen