Max zevende in natte eerste vrije training op Monza

Foto: Verstappen.nl

De eerste vrije training op Monza vond plaats op een langzaam opdrogende baan, waarbij alleen in de slotfase droogweerbanden gemonteerd werden. Aan het eind van de incidentrijke sessie, stond de Ferrari van Charles Leclerc bovenaan, gevolgd door de McLarens van Carlos Sainz en Lando Norris. Max Verstappen reed niet meer dan elf ronden en noteerde de zevende tijd.

De eerste anderhalf uur durende training van de Grand Prix van Italië begint op een volledig natte baan. Echt regenen doet het niet meer. Nadat een enkeling in eerste instantie op de (blauwe) regenbanden uit gaat, wordt er al snel overgeschakeld op de (groene) intermediates. Ook Max kiest na zeven minuten het ruime sop.

Her en der zien we van verschillende coureurs de onvermijdelijke slippertjes op het spekgladde asfalt. Na een schadevrije spin van Sainz bij Ascari, is Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) het eerste echte slachtoffer. De Fin gaat bij het uitkomen van Parabolica door het grind en komt na een tik tegen de banden tot stilstand. De rode vlag wordt gezwaaid om zijn beschadigde auto te kunnen bergen.

Lees verder bij de bron: http://www.verstappen.nl/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden