SG Sint Ursula scholen Horn en Heythuysen geven een feestelijk tintje aan jubilea

Foto: St. Ursula

Roermond – Angela Hokstam – Sint Ursula is een streekschool in de gemeente Leudal (tussen Weert en Roermond). De school telt 2000 leerlingen en 220 medewerkers en verzorgt een zeer breed aanbod aan voortgezet onderwijs. De huidige locatie directeur van de school te Horn is Lucien Kester en van Heythuysen, Ton Houben. De SG Sint Ursula school Horn bestaat dit jaar 100 jaar en de SG Sint Ursula Heythuysen 25 jaar.

Deze feestelijkheden worden op 14 september gevierd met een reünie. Iedereen die als leerling of medewerker aan de school verbonden was of is, wordt verwacht tijdens het feestje. Het programma van de school te Horn omvat: foto presentaties, een rondleiding door het schoolgebouw, een foodmarket, gastlessen en optredens. De school te Heythuysen zal het feest vieren met diverse activiteiten en een gezellig samenzijn. De eerste activiteit in het kader van het feest was, het gaan van leerlingen en medewerkers naar Phantasialand.

Het “zedelijk ligchaam St Ursula “is opgericht in 1852 en kreeg in Roermond een lagere- en MULO school onder haar hoede. In 1919 vormde dit zedelijk ligchaam het bestuur van de katholieke HBS. Toen de  HBS werd uitgebreid met het gymnasium werd het genoemd St Ursula Lyceum(1947) en hierna kreeg het de naam scholengemeenschap St Ursula (1968).

Vermeldenswaard is dat de Guinness redactie voor Nederland /België jaren terug verklaarde, dat het record grootste schoolorkest ging naar scholen gemeenschap Ursula.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0