Verstappen achtste na inhaalrace op Monza

Foto: Roermond Nieuws

Max Verstappen is na een inhaalrace in de Grote Prijs van Italië als achtste gefinisht. De Limburger van Red Bull begon als voorlaatste aan de race en moest na de eerste ronde al een pitstop maken vanwege schade aan zijn bolide. Vanaf de laatste plaats rukte hij geleidelijk op, maar de beoogde vijfde plaats bleek onhaalbaar.

Het was wel feest voor Ferrari op het thuisbaan in Monza. Charles Leclerc won de race op het snelste circuit ter wereld. De Monegask boekte daarmee zijn tweede GP-zege op rij, want hij was vorige week ook al de snelste op Spa-Francorchamps.

Leclerc startte de race van poleposition en wist ook als leider door de eerste bocht te gaan. De Brit Lewis Hamilton van Mercedes zat rondenlang kort achter hem, maar de regerend wereldkampioen slaagde er niet in de onverzettelijke Ferrari-rijder voorbij te gaan. Ook Valtteri Bottas, die in de slotfase sterk kwam opzetten in zijn Mercedes, zette Leclerc nog zwaar onder druk, maar het 21-jarige racetalent hield stand. Bottas eindigde als tweede en Hamilton werd derde.

Het bericht Verstappen achtste na inhaalrace op Monza verscheen eerst op Nieuws.nl.

'

Reacties

article
100189
Max Verstappen is na een inhaalrace in de Grote Prijs van Italië als achtste gefinisht.
https://roermond.nieuws.nl/nieuws/100189/verstappen-achtste-na-inhaalrace-op-monza/
2019-09-08T16:40:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/287/2016/04/21115741/img.jpg
Roermond Nieuws