DigiTaalhuis biedt met campagne open deur aan moeilijk lezenden en schrijvenden

Foto: VictorianLady via Pixabay

Roermond – Angela Hokstam – Taal is belangrijk. We gebruiken het overal. Maar alleen de taal kennen is niet genoeg. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat we ook werken met de computer en het internet. Alle informatie over taal en het digitale is te vinden in het digiTaalhuis. Het Taalhuis is een samenwerking tussen de gemeente Roermond, de Bibliotheek Bibliorura, Wel.kom en de taalaanbieders. Het doel is het bevorderen van zelfredzaamheid, door taalvaardigheid en digitale vaardigheden te vergroten.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het Taalcafé, het spreekuur en de cursus werken met de digitale overheid

In Roermond hebben 6000 mensen moeite met lezen en schrijven. Veel van deze mensen weten niet dat er hulp is. Die hulp kunnen ze krijgen in het digiTaalhuis. Om ervoor te zorgen dat mensen de weg naar het digiTaalhuis vinden, heeft de Bibliotheek Bibliorura met steun van de Gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis en Rockwool een campagne ontwikkeld, om deze plek nog meer onder de aandacht te brengen.

In juli is de campagne van start gegaan met onder andere posters, flyers en filmpjes. Alle materialen van het digiTaalhuis worden beschikbaar gesteld voor gebruik via de website www.bibliorura.nl/downloadsdigitaalhuis en kunnen gedownload worden om te laten drukken, of voor gebruik op websites, social media, etc. De filmpjes staan op www.bibliorura.nl/hetverhaalvan en zijn beschikbaar voor gebruik.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0